Rekord karijere za Russella Westbrooka

Rrkord karijere za nezaustavljivog Russella Westbrooka. Doduše uz poraz protiv Portlanda.

Blazersi su neverovatnom Westbrooku odgovorili timskom igrom. Praktički jedini način da ga se zaustavi. Čak 7 igrača je zabilo dvoznamenkast broj poena, dok se West zaustavio na rekordu karijere, 58 poena. U prvom poluvremenu zabio je 28 poena, a Thunderi su vodili 67-61. Obe ekipe su imale odlične procente šuta tokom čitave utakmice, no West je ipak zakazao u zadnjoj četvrtini. Šutirao je 6/15 u zadnjoj i promašio 4 šuta zaredom kojima se Thunder mogao približiti. Zato na drugoj strani nije promašiva naš Jusuf Nurkić. Zabio je 2 polaganja u zadnjim minutama, te još ubacio 2 bacanja. Nakon toga West ipak pogađa, no Lillard s linije rešava stvar na drugoj strani.

Fantastična partija Westa koji je imao i 9 asista, taman dovoljno da ostane na triple double proseku. Uz njega dvoznamenkasti su bili Oladipo sa 16 i Kanter sa 11 poena. Kod Blazersa Lillard je ubacio 22 poena i 9 asista, a Crabbe je bio najbolji strelac s 23 ubačaja. Juka opet sjajan sa 17 poena i 8 skokova i odličnih 7/8 sa linije bacanja.

Dirk je ovom utakmicom ušao u istoriju NBA lige. Prešao je magičnu granicu od 30000 poena!! Postao je prvi neamerički igrač koji je to ostvario, te jedan od trojice koji su uspeli ovo u jednom klubu. Ostala dvojica su Karl Malone i Kobe Bryant. Dirk je izgleda želio što ranije da ostvari ovaj rekord. U prvoj četvrtini je zabio čak 18 poena, a 10 minuta prije kraja poluvremena zabio je taj još jedan potreban koš.

“Zabio sam prva dva, pa sam zabio i treći i pomislio što da ne. ” govori Dirka koji je na kraju pogodio prvih 6 šuteva. Na kraju su Mavsi došli do pobede, a čak 7 igrača je bilo dvoznamenkasto. Cela petorka plus Noel i Cook s klupe. Najbolji strelac je bio Dirk sa 25 poena i 11 skokova, posle njega je bio Curry sa 18 poena. Kod Lakersa Russell je zabio 22 poena, isto kao i Clarkson sa klupe.

Babo opet u elementu! Ovaj puta žrtva su bili Sunsi, a Babo je bio najbolji strelac ekipe. Ovaj puta je dosta šutirao bacanja, te ubilježio rekord franišize sa 16 pogođenih bacanja. Da bi stvar bila bolja nije promašio ni jedno, imao je savršenih 16/16.

Wizardsi su imali ogromnu prednost nakon prvog poluvremena, čak 22 poena. No predvođenih Bledsloem Sunsi su se vratili i na kraju ozbiljno zapretili Čarobnjacima. Ali Bojan to nije dopustio i svojom trećom trojkom na utakmici je pokrenuo 12-2 seriju pred kraj utakmice da bi se Wizardsi ponovo odvojili. Na kraju su Wall i Bojan samo potvrdili bacanjima pobedu. Drugi novajlija u Wizardsima se nije pokazao u tako dobrom svetlu kao naš igrač. Jennings je zajedno s Dudleyem isključen s utakmice. Dudley je glavom udario Smitha, a Jennings je poslan van zbog nesportskog ponašanja.

Na kraju Bojan je završio na 29 poena, a Wall je bio sjajan sa 25 poena i 14 asista. Drugi bek Beal je završio na 27 poena. Kod Sunsa Bledsloe je zabio 30,a Booker 25 poena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*