Spursi nadoknadili -28, Jokiceva zamena dobila po međunožju!

U sinoćnu utakmicu Spursi su ušli bez svog junaka Leonarda, a osim njega nedostajao je i Lamarcus Aldridge. Utakmica bez 2 najbolja igrača nije počela dobro za Popa i Mamuze. Nakon prve četvrtine gubili su čak 28 razlike od Kingsa. Očajno su šutirali, samo 26% i ubacili su 15 poena. Promašivali su i zakucavanja, a s druge strane Evans je pogađao trojke i Spursi su se našli u ogromnom deficitu.

No Spursi se nisu predavali i malo po malo su spuštali vodstvo sve do 6.30 do kraja utakmice kada su trojkom Pattya Millsa napokon došli do prvog vodstva na utakmici. Ovo je bio najveći zaostatak u 1.četvrtini koji su Spursi uspeli stići i prestići u istoriji franšize. Do kraja utakmice su došli do čak 50% šuta iz igre i napravili su 33 asista. Odlična igra nakon groznog početka, a uzmimo u obzir da su im falila 2 najbolja igrača. Kingsi su izgubili 6. zaredom, a nije im ni pomogla utakmice sezone Tyrekea Evansa koji je ubacio 26 poena. Kod Spursa stari dobri Ginobili je ubacio 19 poena, a Mills je dodao 17 uz 10 asista.

Nuggetsi su opet bili bez Jokera koji se još nije oporavio do bolesti. Uz njega Gallinari je bolovao od sličnih simptoma, a Faried se još nije oporavio. Tako da su Nuggetsi u utakmicu ušli bez 3 startera. Jokerova zamena se nije dobro provela na terenu. Dobio je udarac u međunožje od Morrisa koji je zbog toga dobio Flagrant 2 faul. Ni ostalim Nuggetsima nije išlo ništa bolje. Wizardsi su vodili sa 24 poena, no onda Denver radi seriju 16-5 nakon koje su se uspeli približiti. Plumlee je zakucao nedugo nakon toga i vodstvo Čarobnjaka je palo na 10 poena.

No Wizardsi rade 9-2 seriju i utakmica je praktički nakon toga bila rešena. U prvom poluvremenu koš Nuggetsa su izrešetali Wall i Beal koji su kombinirano zabili 28 poena, da bi se na kraju Wall zaustavio na 30, a Beal na 23 koša. Porter je opet bio sjajan, šutirao je izvrsnih 10/15 za 22 poena, dok je Babo danas zabio samo 10. Kod Nuggetsa Harris je bio najefikasniji sa 26 poena, a Chandler je nastavio sa dobrim igrama i završio na 21 poenu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*