“Interna” kladionica u Washingtonu!

Bradley Beal igra sezonu života. Napokon je zdrav (osim nekih sitnih zanemarivih problema) i pokazuje svoj pun potencijal. S Wallom čini jedan od najboljih backcourt dua u NBA. Podigao je prosek poena sa 17,4 na 22,9, a pritom je podigao i prosek šuta sa 44,9% na 48,3%. Značajan napredak je pokazao i u obrani, a i u tom smeru je jedan od najboljih mladih igrača u ligi.

nbcprobasketballtalk.files.wordpress.com

Naše mišljenje deli i trener Wizardsa Scott Brooks. Ovaj bivši trener Oklahome se vrlo dobro snašao u glavnom gradu, a u ruke je posle Westbrooka i Duranta dobio Wall i Beala. Radi odličan posao i trenutno su Top 3 ekipa Istoka, a s dolaskom našeg Bojana i Jenningsa šanse u doigravanju su im bitno porasle.

U svlačionici vlada odlična atmosfera, a trener Brooks ima beskrajno poverenje u svoje igrače. To je dokazao u jednoj internoj kladionici sa svojim startnim bekom šuterom. Kladio se s Bealom na početku sezone da neće ispucati 20 trojki na utakmici.

USA TODAY Sports

 

“Kladio se samnom da neću ispucati 20 trojki na jednoj utakmici. Zapravo on toliko veruje u mene da želi da ja šutiram toliko lopti, i ako uspijem on će dobiti okladu. Ovo je samo jedan primer kada kažem da trener veruje u nas.” kaže Beal.

Obično su ovakve stvari u svlačionici znak uspeha ekipa. Wizardsi su trenutno jedna od najboljih domaćniskih ekipa lige, a njihova petorka je možda i najbolja u ligi. Jedino im je klupa falila, no sada s Bojanom i Jenningsom i taj segment je rešen. Ako Wall i Beal nastave s igrama koje su pružali do sada, mislim da su Cavsi dobili ozbiljnog protivnika. To su Čarobnjaci i dokazali u možda i najboljoj utakmici sezone protiv Cavsa. Prvaci su se spasili neverovatnom Lebronovom trojkom, te na kraju dobili u produžetku. Sa ovako produženom rotacijom šanse Wizardsa bitno rastu…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*