Towns obara rekorde!!

http://www.opencourt-basketball.com

Wolvesi su proigrali od Allstar pauze i jedna su od najboljih ekipa lige u tom periodu. Nažalost ostali su bez Lavinea, no jedan drugi igrač je preuzeo teret ekipe na sebe. Radi se naravno od mladom centru, Garnettovom nasledniku Karlu Anthony Townsu. Prošlogodišnji rookie godine ove sezone je podigao igru na još jedan viši nivo. Povećao je brojke u gotovo svim bitnim statističkim kategorijama, a u zadnjim mesec dana zabija preko 30 u proseku. Thibs je napokon kroz njega počeo igrati napad i to mu se višestruko isplatilo.

Towns je razvio i odličnu saradnju sa našim Nemanjom Bjelicom. Dobro se razumiju na terenu, a igra Wolvesa izgleda jako tečno kada su njih dvojica zajedno na parketu. 

gettyimages.com

Osim sjajnih igara u poslednjih mesec dana, Karl je oborio i 2 rekorda u utakmici protiv Clippersa. Pridružio se odabranom društvu Lebrona Jamesa i Dwighta Howarda kao jedan od najmlađih igrača u NBA koji je dostigao brojku od 3000 poena. Treći je po redu, sa 21 godinom i 113 danom je dostigao ovu brojku, dok su ranije pomenuti Howard stigli do te brojke sa 21 godinom i 46 dana, a King James sa 21 i 79 dana. Interesantno je da su obojica igrača bili u svojoj trećoj sezoni kada su stigli do ove brojke, no Towns je kao što znamo tek u 2.

Osim toga Towns je postao i drugi najmlađi igra (opet posle Howarda) koji uspeo sakupiti 100 double double učinaka. Zabio je Clippersima 29 poena uz 14 skokova, dok je Howard bio najmađi sa 20 godina i 351 danom.

Isto tako Townsu je trebalo uverljivo najmanje utakmica da dostigne ove brojke, samo 145. Jamesu je trebalo 226, a Howard je stigao do toga tek sa 270 utakmica u nogama.Uz sve ovo Towns je postao i namlađi Wolves koji je ubilježio triple double i zabio 40 poena na utakmici, te najmlađi NBA igrač koji je imao double double učinak u svoje prve 2 utakmice karijere.

Strašne brojke za jednog,možemo reći golobradog mladića,ispred kojega je jako jako svetla budućnost.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Budući kandidati za MVP nagradu! - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone: Minnesota Timberwolves - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*