Westbrook ruši rekorde, Spursi pali u derbiju Zapada

NBA.com

Kad je bilo najvažnije Oklahoma je demonstrirala snagu, i to u važnom segmentu – odbrani. Zaustaviti zahuktale Spurse na 42 % šuta iz igre i naterati ih na 14 izgubljenih lopti, uz pobedu (102 – 92) nije nimalo lako. A to su Thunderi demonstrirali sinoć:

LOTS of defensive highlights tonight. Take a ?

Posted by Oklahoma City Thunder on Thursday, March 9, 2017

Iako je Russell Westbrook imao novi triple double učinak (23 p, 13 sk, 13 as), 31. u sezoni, ovo je timska pobeda. Njoj je doprineo i povratnik nakon povrede, Victor Oladipo sa 20 poena, ali i stameni centarski par Kanter – Adams, koji je kombinovao 25 poena i 16 skokova. Sa Oladipovim povratkom osetilo se kako napad Thundera lakše diše:

Russ & Vic "connect" in this U.S.Cellular highlight.

Posted by Oklahoma City Thunder on Thursday, March 9, 2017

Domantas Sabonis, bio je na klupi – mesto je u prvoj petorci zauzeo Taj Gibson, ali to ga nije sprečilo da bude važan deo pobedničkog tima, i da zakuca efektno preko Dedmonda:

?? DOMAS!

Posted by Oklahoma City Thunder on Thursday, March 9, 2017

Semaj Christon (2 ukradene lopte, 3 asistencije) odigrao je fantastičnu odbranu, i kako je rekao Westbrook bio je čovek odluke u ovoj pobedi.

Spursima nije pomogao ni povratak Kawhija u tim (19 p), niti dobre igre Lamarcusa Aldridga (17 p, 6 sk) i Gasola (18 p, 7 sk).

Westbrook koji je sjajno dirigovao igrom Thundera, novim je triple doublom izjednačio rekord Wilta Chamberlaina i u karijeri je imao triple double učinak protiv svih timova u ligi osim Charlottea and Chicaga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*