“I do what master say.”

gettyimages.com

Warriorsi su u najgorem nizu još od 2013. godine. Izgubili su 4 od zadnjih 6 utakmica, uključujući sinoćni dvoboj protiv Timberwolvesa. Curry je promašio loptu za pobedu, a Warrorsi su razočarali u ukupnom dojmu. Gubili su gotov celu utakmicu i nisu imali rešenja za Townsa i Wigginsa.

Posle ovog poraza trener Steve Kerr je iznenadio sve. Pa i svoje igrače. Odlučio je u ključnom duelu za vrh Zapada protiv Spursa odmarati 4 najbolja igrača- Currya, Klaya, Greena i Igouadalu. Neobičan potez pogotovo kada je u ovako lošoj seriji i pobeda protiv izravnih konkurenata ih može vratiti na pravu stazu.

(Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group)

Svi su iznenađeni, a najviše Igoudala. Posle utakmice je na pitanje da li je znao da će odmarati u petak, odgovorio : “Ne, nisam imao pojma. Radim kako mi Gospodar kaže”-i kiselo se nasmijao. Kasnije je gasio vatru i rekao kako je to njihova interna šala, no nekako mu ne verujemo.

Nećemo ići toliko daleko da kažemo da se Warriorsi raspadaju, već da je napeta atmosfera među njima. To je ipak ekipa koja nije imala 2 izgubljene utakmice u nizu od 2013. godine!! Najduži takav niz u NBA, što znači da su navikli konstantno pobeđivati. Verujem da su te izgubljene utakmice samo rezultat šoka s Durantom. I da je taj šok kratkotrajan. Ne mogu Klay i Curry dovijek šutirati ispod 30% za tri. Čim njih krene, Warriorsi će ponovo biti oni pravi.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*