Bullsi više ne računaju na Mirotića?!

Erin Hooley / Chicago Tribune

Španskom reprezentativcu, crnogorskog porekla, ne cvetaju ruže. Od igrača koji je trebalo da bude stožeran u ovoj sezoni, i koji bi uz triling Rondo – Wade – Butler, vodio Bullse do play offa, Nikola Mirotić je postao – prekobrojan.

Odluka Fedra Hoiberga, stratega Chicaga da ga ne ne uvrštava u tim na poslednje dve utakmice, a da veću minutažu daje pridošlom Joggrey Lauvergnu, Mirotića je pogodila:

„Teško mi je da shvatim,“ rekao je Mirotić za ESPN nakon što je ispao iz rotacije. „Trener mi jer rekao da budem spremanm, ali mi nije dao nikako objašnjenje kada bih mogao zaigrati. Znam da mogu pomoći momcima. Naravno, nisam u formi, ali je to problem celog tima. Izostaviti me sa rotacije za mene nema smisla“.

Nikakva odbrana

Mirotić igra svoju najslabiju sezonu od kada je stigao u NBA i Bullse. Beleži 9.1 poen i 5.9 skoka uz 30.2 % šuta za tri (recimo prošle sezone je imao 11.8 p, 5.5 sk, i 39 % šuta za tri). U svojoj debitantskoj sezoni, 2014-2015 bio je drugoplasirani u trci za rookija sezone. Svoju najbolju partiju ove sezone pružio je početkom marta ove godine, u pobedi nad Sunsima (20 poena, 8 skokova).

Nikola je ove sezone već imao problema sa nedisciplinom, a toku trade perioda spekulisalo se da bi mogao napustiti Bullse.

U poslednjoj je godini ugovora sa Bullsima, i očekivalo se od njega u ovoj sezoni da unapredi odbranu, što se nije desilo, potom je izgubio mesto u petorci u odnosu na Taja Gibsona, a nakon njegovog odlaska u Oklahomu izgubio je mesto u rotaciji.

Pred Mirotićem je leto velikih odluka, i sigurnog odlaska.

VEZANE VESTI:

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone: Chicago Bulls - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*