Cavsi se naklonili Hardenu, sjajni Šarić i solidni Nurkić

NBA.com

Veliki dvoboj je sinoć viđen u Houstonu, gde su domaći Rocketsi savladali prvake (117 – 112) nakon odlične predstave u trećoj četvrtini i još jedne sjajne predstave Jamesa Hardena. Bradonja je imao novi triple double, sa 38 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Na drugoj strani ponovo su Lebroj James (30 poena, 7 skokova, 5 asistencija) i Kyrie Irving (28 poena, 8 asistencija) postigli više od pola poena za svoj tim. Bez povređenih Lova i Korvera, svi drugi igrači (sem sinoć odličnog veterana Jeffersona (16 poena), nisu bili podrška u napadu.

Nova monstruozna partija Daria Šarića, sada sve izglednijeg kandidata za rookija godine, u pobedi svoje Phile na gostovanju kod Lakersa (118 – 116). Dario je postigao 29 poena, rekord u NBA karijeri, imao je 7 skokova, i 5 asistencija, uz 42 % šuta za tri poena. Jahlil Okafor dodao je 23 poena, dok je na drugoj strani svoj rekord karijere, od 30 poena, ostvario Jordan Clarkson. Ivica Zubac je po drugi put startao u prvoj petorci Lakersa ove sezone – za 18 minuta, imao je 10 poena, 6 skokova i 4 blokade!

Lillard (39 poena) i McCollum (26 poena) tvorci su važne pobede Blazersa u Phoenixu (110 – 101). Jusuf Nurkić je bio solidan po statistici (12 poena, 11 skokova, 4 blokade), ali je još jednom dokazao da zna da igra u oba pravca i da je već sada nezamenjiv u petorci Blazersa. Njegov potez sa sinoćnjen meča jedan je od najboljih poteza večeri:

🇧🇦 COAST-TO-COAST 🇧🇦

Posted by Portland Trail Blazers on Sunday, March 12, 2017

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*