Magic uvodi promene!

Bleacher report

Legendardni Magic Johnson je nedavno imenovan za novog GM-a Los Angeles Lakersa. Veoma zahtevan posao, pogotovo sada kada je klub u post Kobe eri. Potreban im je temeljiti rebuilding i dobre odluke uprave u nekoliko idućih godina ukoliko žele biti konkurentni.

Krenuli su solidno. Za trenera je imenovan Luke Walton kojemu je ovo prvi NBA klub gde je glavni trener. Odlično se našao prije toga u Warriorsima gde je menjao jedno vremene Stevea Kerra na klupi. Nije izgubio niti jednu utakmicu u tom razdoblju! Iako je ovo bila odluka stare uprave, kao i draftanje većine talenata koji su na rosteru, sada sledi pravi deo.

Idući draft je pun potencijalnih zvezda i Lakersa će morati pametno birati. No na nekim pozicijama su već osigurani. Playa će igrati Russel koji ove sezone ima dosta problema s povredama i prilično je nekonstantan. No talenat je svakako tu. Randle će preuzeti mesto četvorke, dok je i Larry Nance svakako u računici. Ingram je došao s puno “hypea” u Lakersa no zasad nije gotovo ništa pokazao.

espn.com

Tu dolazimo do junaka naše priče. Našeg centra Ivice Zubca. Zublocka kako mu tepaju je već na Summer ligi pokazao da može biti vredan asset za Lakerse. Blokirao je kao od šale, držao reket pod kontrolom bez problema. Ove sezone je radio dosta s Jabbarom pa se vidi i očiti pomak u napadu. Nedavno je Magic kada je došao na kormilo imao razgovor s trenerom Waltonom. Rekao mu je da želi da forsira mlade nade, i da prebaci našeg Zubca u petorku.

Ivica je prvi start imao početkom sezone protiv Hawksa. U 18 minuta je zabio 6 poena uz 4 skoka, te su Lakersi dobili tu utakmicu. Ovo je sada drugi start sezone i za 18minuta je zabio 10 poena uz 6 skokova i čak 4 blokade.

Verujemo da je Zubac budućnost Lakersa. Magic je također do uvideo i sugerirao Waltonu kakvog igrača ima na klupi. Tako da verujemo da će i dalje dobivati dosta prilike i napredovati i da ćemo uz već standardne naše sile pod košem dobiti još jednu !

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Brilijantni Zubac i Bjelica, šok terapija za Mirotića, Jokić sa pola gasa - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone: LA Lakers - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*