Martovsko ludilo- igrači!!

ncaa.com

Nakon što smo prešli najbolje ekipe na March Maddnesu vreme je da pređemo na igrače. Nažalost jedan od najboljih i sigurni Top3 pick drafta Markell Fulitz neće nastupati. Njegov Washington je uzeo samo 4 pobede u sezoni i nisu se plasirali na Turnir. Na našu sreću Turnir uvek obiluje odličnim igračima. Neki kao Ball, Isaac, Jackson, Tatum će pokušati potvrditi svoj status, a neki će pokušati podići svoje mesto na draftu. Pa krenimo redom sa 10 igrača koji bi mogli obilježiti ovaj March Maddness!

10 Justin Jackson

Team: North Carolina TarHeels

Mock draft : 13.pick

Krilo TarHeelsa je imao puno bolju sezonu od prošle. Napokon je sazrio kao igrač i sada radi sve po malo na terenu za svoju ekipu. Ušao je u izbor za Julius Erving nagradu za najboljeg krilnog igrača u Americi. Puno je napredovao u nekoliko zadnjih sezone i sada je ponovo lutijski izbor. U prve 2 sezone je bilježio samo 29,7% šuta za tri, dok je to sada podigao na 37,4%. Postao je odličan šuter iz spot upa, a nije mu strano ni potezati iz driblinga. Igra Heelsa će uvelike ovisiti o njemu. On je najbolji strelac ekipa sa 18,2 poena, a bilježi i 4,6 skoka i 2,7 asista. Odličan je i pod pritiskom jer je svoju najbolju utakmicu odigrao protiv velikog rivala Kentuckya. Zabio je career high 34 poena, a uz to je uhvatio 5 skokova i podelio 3 asista. Nažalost tu utakmicu su izgubili no Jackson je pokazao da se na njega itekako može računati. Ima dosta dobru visinu za krilo i dobar pregled igre, što koristi za 3,9 asista u proseku za 40 minuta igre. Trenutno je rubni lutrijski pick, no ukoliko se pokaže na Turniru njegova vrednost bi vrlo lako mogla porasti.

9 Frank Mason Jr.

Team: Kansas Jayhawks

Mock draft : 58.pick

Iako je dosta nisko na mockovima Frank je jedna od najboljih koledž igrača u zemlji. Vođa je ove ekipe Kansasa u kojoj provodi već treću godinu. Ove sezone je napokon dobio više prostora i priliku da preuzme više odgovornosti. Frank je to odlično prihvatio. Tokom sve tri godine bio je izuzetno zahvalan i konstantan, a sada je to sve podigao na još jedan veći nivo. Odličan šuter, solidan u razigravanju i voli odlučujuće lopte. U derbiju s Kentuckyem je praktiči sam rešio utakmicu uz Jacksonovu pomoć. Postiže 20,8 poena u proseku, 5,1 asist, 4,2 skoka i 49,3% šuta za tri. Ovakvi statsi, tj više od 20 poena, 4 asista i 4 skoka uz preko 45% šuta za tri, nisu viđeni još od Damon Stoudemirea 1994. godine. Ovako je nisko plasiran na mockovima zbog njegove visine. Naime Frank ima samo 180cm i to nije ni blizu dovoljan visina za NBA ligu. Iako je jedan od najboljih na koledžu dosta skauta misli da neće moći dobro preneti igru među profesionalce. No ako Kansas uđe na Final Four, to će biti uvelike njegova zasluga. A onda će porasti i njegova vrednost na draftu…

8 Josh Hart

Team: Villanova Wildcats

Mock draft : 36.pick

Vođa najbolje ekipe u Americi Villanove je bek Josh Hart. Jedan od najpouzdanijih i najkonstantnijih igrača ove sezone. Na svakoj utakmici je zabio barem 11 poena, a samo u 4 je šutirao ispod 40% iz igre. Fantastične brojke, pogotovo za jednog beka. Jedan od najboljih two-way igrača. Vrlo dobar u obrani, zahvaljujući snažnoj građi, a u napadu igra izuzetno pametno. Vrlo visok IQ, dobro kreira iz picka ili čak i iz izolacije, a i vrlo je dobar šuter. S njim u rosteru Nova je na preko 88% pobeda, imaju score sa njim 125-16 što dovoljno govori o važnosti Harta za ekipu. Ubilježio je ove sezone i triple double učinak, 16 poena, 11 skokova i 10 asista protiv St.Marya, a totalno je eksplodirao protiv Notre Damea sa 37 poena, 11 skokova i 4 asista. Nova je jedan od glavnih favorita na Turniru. Imali su odličnu sezonu, te imaju priliku obraniti naslov, a ako Hart bude igrao na svojoj razini (u što ne sumnjamo) to bi se čak i moglo ostvariti.

7 Lauri Markkanen

Team: Arizona Wildcats

Mock Draft: 7.pick

213cm visoki finski snajper je jedan od glavnih igrača Arizone, prve ekipe jake Pac12 konferencije. Izuzetno je tehnički doteran za ovako visokog igrača i ima sjajan šut. Među prvim igračima u zemlji što se tiče skorerske efikasnosti, a trojke šutira s odličnih 43,3%. Prvi deo godine se još privikavao i nije imao toliko dobre brojke, no kao da se čuvao za mart. Ovaj mesec ima 18 poena u proseku i glavni je igrač u napadu svog sveučilišta. Poseduje odličan “skillset” za ovako visokog igrača. Izuzetno je stabilan za svoju visinu, što mu omogućuje da bez problema spušta loptu na pod i da rešava iz driblinga. Zanimljivo partnerstvo je razvio s našim Dušanom Ristićem. Njih dvojica često znaju zavrtiti pick n roll i kada ga dobro izvedu to je gotovo nemoguće čuvati. Ima jako visok izbačaj i dobar “range” što znači da ga je nemoguće blokirati, a opet moraš izlaziti na njega i izvan linije za tri poena. Najprije bi ga usporedio sa Porzingisom, s tim da je Lauri dosta niži i lošiji u obrani. Ipak ne bi išao toliko daleko da ga usporedim s Dirkom, iako ima dosta sličnosti. Obojica imaju visok izbačaj, te su slične visine, no Dirka će teško stići. Uz Triera je najbolji igrač svojeg sveučilišta koji su još živi na Turniru. Drugi je strelac sa 15,8 poena i prvi skakač sa 7,2 skoka u proseku. Ako Arizona hoće na Final Four Lauri će morati nastaviti igrati kao i dosada, ako ne i bolje…

6 D”Aron Fox

Team: Kentucky Wildacats

Mock draft: 5.pick

Super brzi bek Kentuckya je sledeći na listi. “Sledeći” John Wall je imao odličnu sezonu. Malo je u seni beka šutera Monka no Fox je drugi strelac i prvi asistent ekipe. Fizički jako moćan, nezaustavljiv u tranziciji već je imao nekoliko odličnih zakucavanja. Ima vrhunski pregled igre, na postavljenu obranu dobro ulazi i pronalazi šutere izvana. Najslabiji deo igre mu je šut. Zasad je jako loš, samo 23,4% šuta za tri i to mora pod hitno popraviti. Šut s distance mu je pristojan, pogađa solidnih 47,5%, a posebno je opasan kada ide u levu stranu. U obrani je zvijer, sjajno vrši presing na igrača s loptom, radi dobru rotaciju, te je već imao nekoliko blokada iz drugog plana. Ima jako brz ruke, a to upareno s njegovim fizikalijama daju opasnog kradljivca lopti. Ove sezone je na proseku od 16,1 poena, skoka i 4,7 asista, a zasada nije ni razočarao na Turniru. Sjajne fizikalije i dobar pregled igre ga čine zanimljivim NBA potencijalom. Iz srednje škole je došao kao Top3 regrut na svojoj poziciji i čini se kako bi mogao imati vrlo dobru NBA karijeru.

5 Johnathan Motley

Team : Baylor Bears

Mock draft: 27.pick

206 visoki krilni centar je vođa Baylor Bearsa. Double double mašina, koja svojim velikim rasponom ruku dominira u reketu. Odličan je obrambeni igrač, a tek ove godine je pokazao da može dominirati i na drugom kraju terena. Na proseku je od odličnih 17,3 poena i 9,9 skokova, a pogađa čak 52,4% svojih šuteva. Ove godine je odgovoran za preko 50% posjeda svoje ekipe, a većinu napada rešava u low postu gde kombinacijom snage i atleticizma dominira. Doveo je Baylor na Sweet 16 sa 2 double double učinka, a trenutno je na turniru pogodio 16 od 26 šuteva koje je uputio. Motley se smeši i NBA karijera, najbolja komparacija je možda Montrezz Harrel koji je imao dobrih trenutaka za Rocketse ove godine ili sjajni Dedmon kojega je Pop izvadio iz ničega. Solidan je dodavač, te dobro čita igru. Može bez problema odigrati pick n roll, a dobar je i u kick out pasovima.

 

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Momak o kojem priča ceo svet! - Ostatak Sveta
  2. O njemu je pričala Evropa, a sa Bullsima osvaja Ameriku! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*