Parsons je out, ko će ga zameniti?

(Photo by Rob Carr/Getty Images)

Chandler Parsons je masno plaćen prije ove sezone za svoj autogram na ugovor s Mempihsom. Nažalost zasada nije opravdao ni mali deo velikog ugovora, najviše zahvaljujući povredama. Prvi deo sezone je bio na operaciji jednog kolena, da bi prije nekoliko dana povredio i drugo. To je značilo konačni kraj sezone pune muke za Chandlera. Igrao je očajno, videlo da se to nije to, kretnje su mu bile spore a šut očajan. Uprava je onda odlučila da presedi do kraja sezone i potpuno zaleči sve povrede.

PARSONS OUT DO KRAJA SEZONE!

Međedi ove sezone su jedna od boljih ekipa lige i trenutno čvrsto drže playoff mesto. Ali s ovakvom rupom na mestu krila tamo nemaju šta tražiti. Trenutno im 40-godišnji Carter starta (istina igra odlično, ali i dalje ima 40 godina) i u njega se ne mogu pouzdati da će izdržati sve najjače playoff duele. Zato smo izdvojili 3 igrača koji bi mogli nadomestiti Parsonsa u rotaciji.

1 Dorell Wright

Wright je svoje najbolje dane proživio u Warrorsima. Tamo je igrao 2 sezone od 2011-2013 godine. Drugu sezonu je bilježio čak 16,4 poena po utakmici uz 5,3 skoka. Uvek je bio specijalista za šuteve izvan 7,24, a jedno vreme je bio jedan od najboljih šutera lige. Nakon te sezone sledi lagani pad nakon prelaska u Sixerse. Tamo je bio jednu sezonu, a zadnje 2 je proveo u Blazersima. Kratko je bio i u Clippersima no otpušten je prije početka sezone. Bio odličan dodatak ekipi Grizzliesa, uneo bi dobar vanjski šut i solidnu obranu, ono najtraženije u ligi na poziciji niskog krila.

heatnation.com

2 Mike Scott

Odlično krilo Hawksa koji se pokazao prošlih godina čak i u playoffu. Iako je on više četvorka nego trojka, po potrebi bi mogao i to zaigrati. Ima odličan šut i solidan je u obrani i skoku. U Hawksima je imao vrlo dobre proseke, osim zadnje sezone kada je dobijao samo po 10 minuta u proseku. Pomogao bi u rotaciji Međeda jer može odigrati i četvorku, a u nekim visokim postavama čak i trojku. Popravio bi vanjski šut, a i donosi određeno playoff iskustvo sa sobom.

Jason Getz-USA TODAY Sports

3 Omri Casspi

Na kraju dolazimo i do možda i najbolje opcije. Izraelac je bio vrlo dobar ove sezone u Kingsima. Nakon velikog tradea za Cousinsa prešao je u Pelicanse u paketu s njim. Odigrao je solidnu prvu utakmicu no nakon toga je polomio prst. Nisu imali strpljenja za njega i otpustili su ga. Solidan je šuter iz spot upa, a nije mu strano ni napadati iz dribinga. Pokazao se i kao dosta dobar defenzivac i skakač. Svakako najkompletniji igrač na ovoj  listi. Prošla je bila njegova najbolja sezona kada je postizao 11,8 poena u proseku sa 5,9 skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. Embiid i Gobert "optužili" Parsonsa! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*