Top 5: Učinak naših 14.-16.3.

1 Nikola Jokić

30min  17p 14s 11a

Još jedan triple double za Jokera. Postao je prvi igrač Nuggetsa još od Fata Levera koji je ostvario 5 TD učinaka u jednoj sezoni. Centarska linije bez Griffina i Jordana nikako nije mogla parirati Nikoli. Imao je odličan 7/12 šut, iznutra je gotovo sve pogađao. Vrlo je dobro igrao u low postu, a i odlično je surađivao s Plumleejem kada bi se Nikola izvukao van. Još jedna izvrsna utakmica i pobeda za Nuggetse s kojom su još bliži playoffu.

2 Goran Dragić

32min  33p 5s 2a 

“Kada sam čuo da navijači skandiraju MVP odmah sam pogledao pored sebe tražeći Wadea.” rekao je Dragić posle utakmice. No navijači nisu tražili Wadea već su skandirali sjajnom Slovencu. Odigrao je sjajnu utakmicu u vrlo bitnom trenutku. Heat je pobedio Pelicanse a Goran je bio uverljivo najbolji igrač utakmice. Od svojih 33 poena čak 16 je postigao u 3. četvrtini. U reketu Pelicansa je bio propuh a Goran je to sjajno koristio. Bio je agresivan na koš, a izvana je bio još ubojitiji. Trojke je šutirao odličnih 5/9, a ukupni šut je bio 11/18.

3 Dario Šarić

37min  25p 7s 6a

U tesnom porazu od Warriorsa Dario je opet bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi. Odlično je otvorio utakmicu, pogotovo u obrani. U 3 minute je ubilježio 2 ukradene lopte i jednu blokadu, dok je u napadu jednom zabio i 2 puta asistirao. Kasnije je nastavio u sličnom tomu i završio na 25 poena uz vrlo dobar šut. Ukupni šut je bio 11/20, a jedino je malo štekao iza linije 7,24 odakle je imao 2/6. Nažalost ispao je sa 6 faulova te nije mogao igrati završnicu i Warrorsi su na kraju na knaš pobedili.

4 Jusuf Nurkić

35min  16p 9s 3a

Nakon lošije predstave protiv Pelicansa Juka je nastavio po starome. Protiv Spursa je odigrao vrlo dobro. U low postu je zabio nekoliko šuteva, te je čak bio dosta precizan i sa distance. Igrao je dobar pick n roll sa svojom dvojicom bekova i dosta dobro finiširao na obruču. U obrani je bio solidan, uzeo je 9 skokova i udario jednu blokadu. Jedina loša stvar su bile izgubljene lopte kojih je imao 5.

5 Bojan Bogdanović

24min  19p 3s 1a

Bojan nastavlja sa odličnim šuterskim partijama. Protiv Mavsa je ubacio 19 poena s tim da je promašio samo jedan šut iz igre! Promašio je jednu trojku, a inače je šutirao 3/4. Postao je dosta agresivan u napadu pa je i ovu utakmicu dosta šutirao bacanja. Čak 9, s tim da je jedno promašio. Nažalost Wizardsi su izgubili, što im je retkost ove sezone kada igraju kući.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*