Povratak Duranta kući!

Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

Epitet derbija večeras pripada utakmici Oklahome i Golden Statea. Tenzije su velike, napetost raste. Atmosferu je dodatno zagrijao Russell Westbrook. Curry je nakon sjajnih back to back utakmica proglasio Jamesa Hardena za MVP-a sezone. Na pitanje novinara kako to komentira, West je odgovorio u svojem stilu. “Tko je Stephen Curry?” Steph se suzdržao od komentara i rekao kako ga to ništa ne zanima, ali sigurno u utakmicu ulazi s dodatnom motivacijom. Westu to ne treba, još je ljut na svojeg bivšeg suigrača i dati će sve da pobedi. Kad smo kod Duranta on se vraća u Oklahomu, ali u odelu. Naime zbog povrede zgloba on je i dalje out, a krajem regularne sezone bi se trebao vratiti.

Sva 3 susreta ove sezone dobili su Warriorsi. Najbolji igrač im je bio momak koji će danas faliti. U prvom susretu im je ubacio 39 poena, drugom 40, a u zadnjem “samo”34. Uz sve to davao je ogroman doprinosu i u obrani, tako da ovo možemo smatrati velikim hendikepom za Golden State.

S druge strane West je bio uverljivo najbolji kod svoje ekipe, kao i obično. Ubilježio je jedan triple double, u drugoj utakmici, dok je u zadnjoj zabio čak 47 poena. Istina imao je užasno puno izgubljenih (njih 11) no uzmimo u obzir kako mu je usage rate preko 50%. Biće ovo interesantan dvoboj nakon kojeg ćemo dobiti odgovor na neka pitanja. Može li West doći do svoje prve pobede preko omraženih Warriorsa? Mogu li se Warriorsi izvući konačno iz krize i pokazati svima da je ono bilo samo nešto prolazno? I na kraju, koliko Warriorsi zapravo mogu bez Duranta?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*