Top 5: Učinak naših 17.-19.3.

1 Dario Šarić

32min  23p 6s 4a

Dario je sinoć razvalio Celticse i još se jednom istaknuo kao glavni favorit za Rookiea godine. Imao je nekoliko fantastičnih dodavanja bez gledanja kojima je sve oduševio. Solidno je šutirao, imao je 50%, a pogodio je samo jednu trojku. U obrani se najviše trudi i unosi dosta energije, a u napadu je postao glavna figura ekipe. Bio je solidan i utakmicu prije u razvaljivanju Mavsa, no tu nije trebao igrati punom snagom, jer su relativno brzo rešili stvar.

2 Jusuf Nurkić

29min  21p 12s 3blk

U početku je Juka imao problema s Whitesideom, no brzo se konsolidirao i na kraju izašao kao pobednik. Uz fenomenalnog Lillarda Juka je bio najbolji igrač Blazersa u sjajnoj pobedi protiv Heata. Učvrstio je obranu cele ekipe, imao je 12 skokova i 3 blokade i čini se kako je unapredio igru svoje ekipe u oba smera. U napadu je i dalje vrlo jak u postu, a iako nije imao asista ovu utakmicu, dobro je otvarao napade. Radio je i odlične blokove za Lillarda i njih dvojica bi mogli postati jako dobar duo u budućnosti.

3 Nikola Vučević

32min  18p 17s 3stl

Nikola se potpuno oporavio ! Pružio nam je sjajnu skakačku večer protiv Sunsa i doneo svojoj ekipi pobedu. Protiv nižeg Williamsa i nedoraslog Lena hvatao je skokova kao od šale. 11 u obrani i čak 6 u napadu. Iako nije imao sjajan šut, samo 8/20 dobro je širio obranu i izvlačio Lena iz reketa. Nikako ga nije mogao stići i Nikola je potrpao dosta koševa sa distance. Vrlo dobra obrana, imao je 3 ukradene lopte, a ovu večer nije toliko puno asistirao, ubilježio je samo 2 dodavanja.

4 Ivica Zubac

29 min  18p 8s

Zublocka je sinoć na rođendan odigrao solidno protiv Cavsa i čak blokirao Lebrona, no protiv Bucksa je bio još i bolji. Iako je dosta koševa zabio floaterom ili tip inom, imao je 2 vrhunska low post poteza. Stražnjim pivotom se rešavao igrača i mirno poentirao. Tu se vidi potencijal našeg centra. Dobro je izbegao probleme s osobnima, jer dosada se znao naći na klupi baš zbog toga. Dosta dobre 2 partije našeg centra, s kojim je Walton (Magic) pogodio stavljajući ga u petorku.

5 Nikola Jokić

22min  16p 5s 4a

Joker je imao dosta problema s osobnim pogreškama u meču protiv Rocketsa. Zato je imao jako malu minutažu, no ostvario je vrlo dobre brojke u ovako malo vremena. Dobro je šutirao, imao je 50% učinka, a pogodio je i jednu trojku. Kada je on bio u igri stvari su dobro izgledale za Nuggetse, napad ide preko njega, a asistirao je 4 puta na meču. Udario je jednu blokadu, ali bio i najveći “krivac” za poraz. Da nije bilo toliko osobnih mogao je više igrati, a to je ono što je trebalo Nuggetsima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*