Nepozvani gost!

(Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Boston Celticsi, tačnije Rajon Rondo, planira napraviti slavlje za svoju bivšu šampionsku ekipu. Prošlo je 10 godina od njihovog naslova prvaka 2008. godine i Rondo to želi obilježiti na poseban način. No neće svi šampioni biti na okupu. Rondo je odlučio ne pozvati Ray Allena.

-“Pozvao sam nekoliko ljudi. Zasad sam dobio ne, i odmahivanje glavom.”- rekao je sadašnji bek Chicago Bullsa.

Allen je činio na početku prvu Veliku trojku, sa Piercom i Garnettom, ali Rondo se sjajnim igrama probio da to bude Velika četvorka. Nakon ispadanja u Konferencijskom finalu 2011. godine Allen je odlučio da pređe u redove njihovih najvećih rivala, Miami Heata. Otišao je u tabor Lebrona Jamesa i to nije dobro sjelo Celticsima. Garnett ne priča s njim, brutalno ga je ignorirao kada su se prvi puta sreli, a i Rondo je bio glasan u svojim kritikama.

-“Nismo se najbolje rastali. Bili smo u ratu s tim momcima. Prelazak u redove najvećih rivala je bilo nešto nečuveno u to vreme. Sada baš i nije. Ekipa koju smo imali, svi smo krvarili zeleno. Nakon ovoga ne mogu reći isto i za Raya Allena.”- rekao je bivši playmaker Bostona.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Šampionska ekipa Kelta ponovo na okupu! - Ostatak Sveta
  2. "Više mi je falio Tony od Raya" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*