Peković najavio kraj karijere!

Foto: BETA / AP

Minnesotta Timberwolvesi su objavili kako će raskinuti ugovor s Crnogorskim centrom Nikolom Pekovićem. Isplatiti će mu zadnju ratu ugovora koja iznosi 11,6 miliona $ te će maknuti njegov ugovor s salary capa.

Nikola još uvek muku muči s povredama. Zadnju utakmicu je odigrao u januaru 2016. godine i propustio je već sezonu i po u NBA ligi. Povreda još uvek nije sanirana do kraja, a izvestan je i kraj karijere. Uz to dao je i ostavku na mesto predsednika Partizana, te više nije u klubu. Da je verovatno kraj za Pekmena dao je nagovestiti još na novogodišnjem druženju sada već njegova bivšeg kluba Partizana.

“Već dvije godine se mučim sa povredom. Psihički sam se izmorio, ljetos sam bio tamo dva mjeseca, probao sam sve što je bilo moguće. Jednostavno, ima nešto kada ne ide”, kaže Peković.

Zbog učestalih problema sa povredama u prethodne sve sezone godine, crnogorski centar i bivši predsednik KK Partizan više je vremena proveo ne rehabilitaciji i lečenju nego na parketu. Kaže da je svestan da postoje izgledne šanse da više ne zaigra na vrhunskom nivou.

“Ne idem za Ameriku, tu sam… Nisam ni u procesu rehabilitacije, to je povreda koja će mislim, teško moći da se sanira.”- rekao je Peković na Partizanovom novogodišnjem koktelu.

“Ja sam više priprepremljen za kraj, čini se, nego za povratak. Previše sam vremena proveo na rehabilitaciji i kod fizioterapeuta. Najgore je kad mislite – sad će sve da se sredi i onda noga opet krene da boli. Nisam mogao ni da trčim, a kamoli da razmišljam o nekim sprintevima. Tu sam zasad, šta bude biće”- završio je Pekman.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dragić, Jokić i Šarić lideri u svojim timovima - Ostatak Sveta
  2. Kaznena petorka Ostatka sveta - Ostatak Sveta
  3. Od najjačeg igrača u NBA do prijatelja 'kralja kokaina' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*