Lebron: Decu mi ne spominji!

Još prošle godine trojica braće su krenula u svoju dominaciju srednjoškolskim terenima diljem Amerike. To su braća Ball. LaMelo, LiAngleo i najstariji Lonzo. Lonzo se nakon što je završio srednju školu preselio na prestižno sveučilište UCLA, a mlađa braća su samo nastavila gde su stali.

espn.com

O najmlađem smo već pisali, a srednji brat LiAngelo je najbolji strelac ekipe, dok Lonzo dominira na sveučilištu i trenutno je na March Maddnessu sa svojim UCLA-om a nalaze se u širem krugu favorita. Lonzo je potpuno preokrenuo igru svojeg sveučilišta koji su nakon jedno od najgorih sezona u istoriji sada na dobrom putu da izbore čak i Final Four.

No tema ove priče je njihov otac LaVar Ball. Čovek koji je u medije dospeo svojim ekscentričnim i pomalo ludim izjavama. Prva stvar što je napravio je izjavio da će za svoga najstarijeg sina tražiti čak bilijon dolara za potpis sa nekim od proizvođača opreme. Naravno LaVar je razuman čovek pa je napomenuo da isplata ne mora biti odjednom već da se može raspodeliti na 100 miliona preko 10 godina. Koliko god Vam ova izjava zvuči ludo i neverovatno, LaVar ju je uspeo nadmašiti…

-“Samo bih igrao leđima i podizao ga na fintu, te svaki puta kada me faulira zvao bi faul. Zabijo bi levom i desnom poluhorok i ne bi me mogao čuvati. Bolje mu da je da zabije svaki šut zato što me ne može zaobići. Nije dovoljno brz, a ako ne zabije izvana ja bih sve pokupio i zabio lagani koš”- govori Lavar.

Ovo je možda okej priča da se takmiči sa svojim sinovima, no on je pričao o Michaelu Jordanu. Teške reči za čoveka koji je imao 2 poena i 2 skoka u proseku na sveučilištu.

Poslednji u nizu verbalnih ekscesa dogodio se pre neki dan kada je Lavar u svom ekscentričnom maniru isprozivao Lebrona Jamesa, po mnogima najboljeg igrača današnjice. Lavar je rekao kako Lebronova deca imaju težak zadatak da uspeju u košarci jer žive u senci svog oca, četvorostrukog MVP igrača.

 

“Ne pominji moju decu, ne uzimaj moju porodicu usta,” bio je jasan Lebron u razgovoru za ESPN. “Ovo ti govorim kao otac ocu. To je problem sada.”

1 Trackback / Pingback

  1. Boogie o Lavaru: Čovek je legenda - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*