Top5: Učinak naših 20. i 21.3.

1 Nikola Vučević

36min  26p 13s 2a

Bio je jedan od glavnih igrača u preokretu svoje ekipe protiv Sixersa. Stigli su čak 17 razlike u drugom delu i tako došli do pobede. Nikola je bio jedan od najboljih pojedinaca utakmice. Holmes je imao velikih problema s njim u obrani. Zabio je dosta šuteva s distance, a 1 na 1 je bio nezaustavljiv. Dominantan pod oba obruča, uzeo 13 skokova od toga 5 u napadu.

2 Nikola Jokić

40min  22p 13s 8a

Umalo još jedan triple double učinak za Jokera. Odlična utakmica protiv Rocketsa koju su izgubili u samom finišu. Za razliku od prošlog duela s njima ovaj puta nije ušao u problem s osobnim pogreškama i ostao je na parketu čak 40 min. Sjajno je delio asiste, vukao kontru kao bek i s visokog posta kreirao za suigrače. Šut ga je služio, imao je 50% iz igre, dok je s linije bacanja bio nepogrešiv 8/8.

3 Jusuf Nurkić

27min  11p 14s 2blk

Iako su Blazersi izgubili Juka je imao vrlo dobru utakmicu. Dominantan pod oba koša, Maker i Monroe se jednostavno ne mogu nositi s Nurkićem. Uzeo čak 14 skokova u manje od pola sata igre. Nije puno igrao jer je Stotts koristio dosta nisku petorku. Juka je u igri bio izuzetno efikasan, iamo je samo 4 promašaja s tim da su 2 došla iz istog napada, nakon kojih je ipak zabio koš. Šutirao je i izvana i pogodio nešto, a udario je jednu krasnu blokadu Giannisu o tablu.

4 Dario Šarić

26min  18p 5s 

Dario je igrao samo 26 minuta zbog problema s osobnim pogreškama. I verovatno je to razlog zašto su Sixersi ispustili 17 poena razlike. Solidna Darijeva utakmica dok je igrao, šut ga baš i nije služio no dovukao se do 18 poena. Zabio je i 2 trojke iz 5 pokušaja, a s bacanja je bio 100%-tan. Dosta je poena zabio na ulaz, nepažnju Gordona i Greena. Mrlja na ovu utakmicu su te osobne pogreške. Mučio se u obrani, i Vučević i Gordon su zabijali preko njega.

5 Ivica Zubac

36min  17p 7s 3a

Zubac je bio vrlo dobar u porazu od Clippersa. Iako je dosta koševa postigao na asist suigrača, pokazao je da je vrlo mekan i snalažljiv oko obruča. Dosta često zabija da se posle picka odvrti i baci floater, a protiv Clippsa je imao i koje zakucavanje. Solidan u obrani iako tu ima dosta prostora za napredak. Ali Zubac je još jako mlad i odluka Lakersa da se okrenu budućnosti (Russell, Clarkson, Ingram, Zubac) je odlična odluka.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*