Westbrookova savršena utakmica, Gobertov učinak karijere!

Jedna od omiljenih “mušterija” Russella Westbrooka su Sixersi, a to je dokazao i ovaj puta. Odigrao je gotovo savršenu utakmicu. Ostvario je triple double, a uz nije promašio niti jedan šut na utakmici! Imao je 6/6 iz igre, te 6/6 sa linije slobodnih bacanja. Prvi igrač u istoriji da je napravio ovako nešto. Ovo mu je bio 35. TD sezone, a Thunderima 16 pobeda zaredom nad Sixersima.

Od početka utakmice je bio egal, ekipe su se čak 11 puta izmenjivale u vodstvu, dok Thunderi nisu napravili 14-3 seriju pred kraj četvrtine. Utakmica je bila rešena u trećoj četvrtini kada su Thunderi pobegli na 26 poena razlike. Westbrook je ubilježio TD gotovo na početku 3. četvrtine. Uhvatio je zadnji potrebni skok 7 minuta prije kraja 3.dela. West je završio na 18 poena, 11 skokova i 14 asista, a s klupe je odličan bio Kanter sa 24 poena i 11 skokova. Kod Phille Staustak je zabio 20, dok je Šarić bio solidan sa 12 poena, 2 skoka i 3 blokade.

Jazzersi su na krilima Goberta dobili Knickse. Ostvario je career high sa 35 postignutih poena, a na to je dodao 13 skokova. Knicksi su bolje ušli u utakmicu i imali su čak 13 poena prednosti u drugoj četvrtini. Na poluvreme su otišli sa prednošću od 55-51.

U poluvremenu utakmice održana je posebna svečanost za 20 godina legendarne ekipe Jazza iz 1997. godine. Trener Knicksa je bio legendardni bek Jazz sa brojem 14, a svečanosti je prisustvovao i jedan od najboljih playmakera u istoriji John Stockton, te slavni trener te generacije David Sloan. Karl Malone se nije našao na svečanosti.

U drugom delu Jazzeri preuzimaju kontorolu, i na kraju dolaze do 108-101 pobede. Iako napad Jazzera baš i nije funkcionirao, Gobert se pobrinuo za to, pogodio je 13/14 šuteva iz igre, a čak 11 skokova je bilo u napadu, od ukupno 13. Uz njega dobar je bio Hayward sa 19 poena i Hill sa 15 ubačaja. Loše vesti za Knickse, osim 3. zaredom izgubljene, su da je Rose izašao u 3. četvrtini nakon povrede zgloba. U prvom delu je bio sjajan, ali srećom pregled posle utakmice nije otkrio ništa alarmantno i Rose bi brzo mogao natrag na teren. Porzignis je bio najbolji sa 24 poena, dok je Rose zavšrio na 17 i 6 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*