TarHeelsi lagano, derbi otišao Kentuckyu!

Credit: Mark Zerof-USA TODAY Sports

U prvoj utakmici večeri North Carolina je lagano prešla preko Butlera. Od početka su pokazali dominaciju, sve su pogađali, a pogodili su 13 od prvih 18 šuteva. To je bilo dovoljno za prednost od 16 razlike, a posebno raspoložen u prvom delu je bio Jackson koji gotovo da nije promašio šuta u prvom delu. Iako je Butler pokušao smanjiti razliku nikako im nije uspevalo, Tar Heelsi su na sve imali odgovor. Čak su u drugom delu došli na jednoznamenkastu prednost, no serijom šuteva NC se opet odvojila i nije dopuštala iznenađanje.

Najbolji je bio Berry, koji je pokazao da je povreda zgloba iza njega, sa 26 poena, dok se Jackson zaustavio na 24. Maye je iskoristio slabu unutarnju liniju Butlera i ostvario svoj prvi double double u karijeri sa 16 poena i 12 skokova. Kod Butlera najbolji je bio Chrabascz sa 21 poenom, dok je Martin s klupe ubacio 16.

South Carolina je nastavila s iznenađenjima, nakon Dukea sada su srušili i Butler. I to relativno lagano. SC nije uzela pobedu na Turniru od 1973. godine, a sada ih samo jedna deli od Final Foura! Od sredine prvog dela sve ide na stranu Gamecocksa. Odličnom obranom i strpljivim napadom su gradili prednost koja se na kraju popela sve do konačnih 20 razlike.

Najbolji je bio kao i obično sjajni bek Sinidarius Thornwell sa 24 poena i 6 skokova, a gotovo cela petorka je bila dvoznamenkasta. Po 12 su zabili Silva i Dozier. Kod Butelra Motley je bio najbolji sa 18 poena i 9 skokova, a nažalost nije imao dobru pomoć od suigrača i morao je potpisati poraz.

DAron Fox je totalno razomontirao UCLA i Balla. Zabio im je 39 poena, što je rekord za jednog freshmana i najviše poena na Turniru još od Princea 2002. godine protiv Tulse. Utakmica je većinu vremena bila u egalu. Fox je zabio prvih 8 poena za Kentucky i izjavio je kako je tu znao da će to biti njegova večer. Dobro je šutirao, gađao je floatere koji su ulazili čitavu večer i naravno koristio tranziciju, njegovo najjače oružje. Potpuno su uštopali Lonza Balla koji je završio na samo 10 poena. Monk i Fox su odigrali sjajnu obranu na njemu.

Utakmica je bila napeta do nekoliko minuta prije kraja kada je Kentucky napokon prelomio utakmicu. Spomenuti Fox je bio uverljivo najbolji sa 39 poena i 4 asista, dok je Monk zavšrio na 21 ubačaju. S druge strane Leaf i Hamilton su pokazali dobru igru i ubacili 17 poena, a Ball je ostao na 10 i 8 asista.

1 Trackback / Pingback

  1. Suze vrednije od NCAA titule - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*