Gonzaga lagano, Oregon iznenadio favorite!

U prvoj utakmici Elite Eighta Gonzaga je već u prvom delu rešila sve dileme. Ekipa Xaviera je jednostavno bila preniska za snažne centre Gonzage koji su im stvarali dosta problema. Uz sve to proradio im je i šut te su pogodili 12 od 24 šuta iza linije tri poena. U početku je bio egal, no nakon polovice prvog dela Gonzaga se polako odvaja. Na poluvreme su otišli sa 10 poena razlike, a trojka preko čitavog terena Macure se nije brojala. Izbacio je loptu prekasno i Gonzaga ipak odlazi na dvoznamenkastu prednost.

U drugom delu prednost se samo povećavala da bi na kraju došla do konačnih 24 razlike. Nigel Williams Goss je nakon loše partije prošlo kolo ovo odigrao na svojoj standardnoj razini. 23 poena, 8 skokova i 4 asista, a odličan je bio i Williams sa 19 poena uz odličan 8/12 šut. Gonzaga je odlično uštopala Bluiletta koji je završio na samo 10 poena uz vrlo loš 3/14 šut. Najbolji je bio J.P. Macura sa 18 poena i jedini je bio dvoznamenkast uz spomenutog Bluiletta. Ovo je prvi puta u istoriji Gonzage da su izborili Final Four!

Kansas je drugu godinu zaredom ispao na Elite Eightu. Ovaj puta koban je bio Oregon koji je izborio Final Four prvi puta u zadnjih 80 godina. Iako su na turnir ušli bez najboljeg igrača Chrisa Bouchera, koji im je držao obranu, uspeli su odličnom igrom izboriti Final Four. Jordan Bell ga je sjajno zamenio, zatvorio sve puteve ka reketu Ducksa sa čak 8 blokada! Ducksi su vodili sa 11 razlike na poluvremenu i održavali prednost gotovo do kraja. Bilo je napeto 3 minute do kraja kada je Mykhailiuk zabio trojku za približavanje Kansasa na samo 6 razlike, no Dorsey vraća trojku i odvodi utakmicu u mirnije vode.

Najveći problem Kansasa je bila loša igra njegovih najvećih zvezda. Josh Jackson je svoj prvi koš zabio tek sredinom drugog poluvrema, a Graham je šutirao 0/7, za trojku 0/6. Mason je zabio 21 poen ali za to mu je trebalo čak 20 šuteva. Kod Oregona Bell je totalno izdominirao, 11 poena, 13 skokova i čak 8 blokada. Napad su predvodili Dorsey sa 27 poena i čak 6 trojki, te Brooks sa 17 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*