Lonzo na draftu !

Najstariji od sad već slavne braće Ball, Lonzo je nedavno završio svoj put na March Maddnesu. Njegova UCLA je ispala od Kentuckya na Sweet 16, a Lonzo je posle utakmice izjavio kako mu je to bilo zadnji puta da igra za sveučilište. Odlučio se na očekivan potez, a to je izlazak na draft.

Lonzo je dominirao na UCLA i pretvorio svoje sveučilište u pravu napadačku mašinu. Nakon što su prošle godine imali jednu od najgorih sezona ikada, ove su predvođeni Ballom, bili puno puno bolji. Bili su najbolja napadačka ekipa Amerike a Lonzo ih je predvodio sa 14,6 poena, 7,6 asista, 6 skokova i 1,8 ukradenom loptom. Bio je nezamenjiv u rotaciji, a nekada je čak u obrani igrao i četvorku, čime je pokazao svoju svestranost. Sada kada se odlučio na draft, počele su razne kombinacije gde bi moga završiti. Izabrali smo 3 ekipe koje imaju šanse da ga izaberu i gde bi se mogao odlično uklopiti.

1 Los Angeles Lakers

Lonzo je već izjavio kako bi volio biti novi član Lakersa, a gledajući njihov score ove godine sigurni su da će dobiti jedan od 3 prva izbora. Iako imaju i Clarksona i Russela na njegovoj poziciji nijedan se ove sezone nije pokazao kako bi mogao voditi ovu ekipu. Ukoliko dođe Ball, koji je pass first playmaker, Russell bi se mogao prebaciti na dvojku, odakle bi mogao biti dosta efikasniji. Clarkson bi ulazio s klupe, a ove sezone je pokazao potencijal da bude 6. igrač. Dominirao bi protiv drugih postava i Lakersi bi imali odličnu bekovsku jezgru. Kada njih uparimo sa Randleom, Nanceom i našim Zubcem pod košem imamo ekipu koja će biti legitimna pretnja svima na Zapadu.

2 Phoenix Suns

Sunsi su nedavno oborili rekord kao najmlađa petorka koja je ikada nastupala u NBA ligi. Potencijal Sunsa je neverovatan. Booker nas je nedavno zadivio sa 70 poena Celticsima, Chriss na trenutke izgleda kao Baby Amare, a u Warrenu, Jonesu i Lenu imaju legitnimne rotacijske igrače. Knighta su već otpisali, a verujem da bi se vrlo lako rešili i Bledsloea kad bi im Ball pao u ruke. Ullis bi onda dobio ulogu igrača s klupe, a Booker i Ball bi bili verovatno najbolji mladi backcourt lige s ogromnim potencijalom.

3 Orlando Magic

Uprava Magica jednostavno ne zna kojim putem krenuti. Rentali su Ibaku praktički na malo više od pola sezone, a izgubili su Oladipa. Odlučili su se sada graditi oko Gordona, a s Paytonom baš i nisu zadovoljni. Vogel ga je jedno vreme čak stavio i na klupu i dao prednost D.J Augustineu. Treba im franšizni igrač, a Ball bi im došao kao naručen. Uz njega bi verujemo proigrao i naš Mario Hezonja, kojem još uvek traže poziciju u Orlandu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*