„Kralj je go“

Foto: Darren Abate, AP

Od najavljivanog derbija i poslastice sinoćnje NBA večeri nije bilo ništa. Za to su se pobrinuli Greggovi Spursi koji su deklasirali šampiona iz Clevelanda (103 – 74), i tako ga smenili sa trona Istoka, a sebe još uvek ostavili u trci za ‘broj 1’ na Zapadu.

Već nakon prve četvrtine (28 – 18) bilo je jasno ko je gazda u kući, a nakon poluvremena (64 – 40) da pobeda ostaje u Teksasu. Kawhi Leonard sa 25 poena, po 6 skokova i asistencija, Lamarcus Aldridge sa 14 p, 7 sk, i Pau Gasol sa 14 poena vodili su Spurse do ove pobede.

Iako kompletni (jedini im Korver nije igrao), šampioni iz Clevelanda bili su neprepoznatljivi. Lebron je postigao 17 poena, imao je po 8 skokova i asistencija, ali je pred kraj treće napustio meč zbog povrede koju je zadobio nakon što ga je Green udario laktom. Kasnije se Lebron javio i rekao da nije ništa ozbiljno.

Kyrie Irving (8 p) i Kevin Love (9 p, 7 sk) imali su loše veče i presedeli su četvrtu deonicu na klupi.

Domaćin je u svim segmentima nadigrao Cavse. Imali su fantastičan šut iz igre (82.4 %) naspram ne toliko lošeg šuta Cavsa (61.5 %), ali su zato momci iz Clevelanda katastrofano šutirali za 3 poena (15.4 %). Spursi su ih nadskakali (52 naspram 40), imali su više asistencija (24 naspram 20), više ukradeniih lopti (11 naspram 8).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*