Top 5: Učinak naših 25.-27.3.

1 Nikola Mirotić

35min  28p 8s 1a

Još jedna odlična šuterska večer Nikole Mirotića. Bullsi su na njegovim krilima došli do još jedne pobede i još uvek su u igri za playoff. Nikola je odlično šutirao, imao je ukupni šut 11/14, a pogodio je čak 6 trojki iz 9 pokušaja. Baš ono što je trebalo Bullsima, legitimna stretch opcija koja će raširiti napad. Odmah je igra tečnija, a i pobede su tu.

2 Jusuf Nurkić

23min  14p 9s 4a

Još jedna odlična utakmica našeg centra. U relativno laganoj utakmici protiv Wolvesa igrao je samo 23 minute, no ostvario je odlične brojke. Potpuno je nadigrao Townsa i bio ključan u stvaranju nedostižne prednosti svoje ekipe. Zabio je neke ključne koševe kada su Lillard i McCollum stali, da bi na kraju zasluženo odmorio.

3 Nikola Vučević

29min  12p 15s 4a

Solidna predstava našeg centra u porazu od Raptorsa. Dominirao je u skoku, no u napadu se baš i nije iskazao. Šut mu je bio samo 5/11, promašio je čak i jednu trojku. Sakupio je odličnih 15 skokova, a čak je 4 puta asistirao suigračima.

USA TODAY Sports

4 Nikola Jokić

18min  8p 13s 2a

Jokić je većinu svojih koševa zabio u prvoj četvrtini. Igrao je samo 18 minuta, a Pelicansi su ga odlično čuvali. Znali su da napad Nuggetsa ide kroz Jokića i posvetili su mu veliku pažnju. Loša šuterska veče Denvera uticala je i na njegove asiste, te je imao samo 2, a treba pohvaliti i obranu Pelicansa koji su odlično zatvarali linije dodavanja. U skoku je bio odličan, sakupio je čak 13, no loša partija cele ekipe je uticala i na njegov učinak.

5 Ivica Zubac

26min 10p 2a 7s 

Centar Lakersa i dalje pruža vrlo dobre igre. Odlično hvata pasove suigrača i lagano rešava sve situacije oko reketa. Retko promašuje, imao je gotovo 50% šuta, 4/9. U obrani je solidan, dobro hvata skokove, no na tom delu će imati najviše za raditi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*