Kerr stigao do 200!

Pobedom njegovih Warriorsa protiv Rocketsa Steve Kerr je postao trener koji je najbrže stigao do 200 pobeda u karijeri. Odličnom prvom četvrtinom u kojoj su postigli čak 37 poena Warriorsi su preuzeli inicijativu i do kraja utakmice nisu ispuštali vodstvo. Prednost se povećavala sve do 22 razlike, no Rocketsi se bude i do poluvremena stižu do 8. Nakon toga Warriorsi u drugom delu održavaju prednost i zabijaju zadnjih 6 poena u četvrtini i odlaze na 11 razlike.

Utakmicu je konačno prelomio ko drugi nego Steph Curry trojkom minut i pol prije kraja utakmice. Prekinuli su niz Rocketsa od 4 uzastopne pobede, te su sada pobegli Spursima na 2 i po utakmice. Postali su 6. franšiza u istoriji koja je u 3 sezone zaredom uzela barem 60 pobeda. No nemaju puno vremena za slavlje, već u sredu ih čeka druga najbolja ekipa lige Spursi. Warriorsi žele osvetu, jer prošli put nakon poraza od Mamuza krenuo je najgori niz od dolaska Kerra na klupu.

Najbolji je bio Curry sa 32 poena i 10 skokova, a Klay je dodao 25 poena. Kod Raketa Harden je ubilježio još jedan triple double učinak sa 24 poena, 11 skokova i 13 asista, a vrlo dobar je bio i Capela sa 21 poenom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*