Momci koji ranije idu na odmor!

Bliži nam se najuzbudljiviji deo sezone, playoff. Gledajući regularnu sezonu u kojoj su skinuti mnogi rekordi možemo očekivati neverovatni drugi deo. Warriorsi, Spursi, Cavsi su u prvom redu favorita, a drugi red predvode, trenutno prva ekipa Istoka Celticsi, ove sezone odlični Wizardsi, i DAnthonyeva napadačka mašina Rocketsi.

No nemaju svi sreće da igraju u Spursima, Cavsima ili Warriorsima da svake godine bez problema osiguraju playoff. Mnoštvo odličnih igrača igra u lošim timovima i neki se ne mogu ni približiti drugom delu sezone. Jedan od najvećih faktora u NBA je i sreća, naći se na pravom mestu u pravo vreme. Pisali smo o igračim koji su imali neverovatno sreće, pa su uzeli i prsten, a danas ćemo proći igrače kojima je (zasad) sreća okrenula leđa. Naime ovi momci zasada nemaju niti jedan playoff nastup, a pružaju odlične igre i na temelju individualnih kvaliteta su sigurno zaslužili igrati playoff!

10 Kristaps Porzingis, New York Knicks

Latvijsko čudo igra svoju 2. sezonu u Knicksima. Kako stvari zasad stoje, Kristaps će se načekati dok okusi čari postsezone. U užasnoj je ekipi koja nema ni glavu ni rep, a gotovo svi igrači su protiv trenera. Kristaps nakon sjajne rookie sezone, ove godine pruža solidne igre. Povećao je i prosek poena i prosek šuta, samo je imao nekoliko sitnih povreda koje su ga znale izbaciti iz ritma. U ovakvoj ekipi nema što tražiti. Ukoliko se Knicksi ne odluče uskoro na rebuildnig, Kristaps mora naći izlaz iz New Yorka.

Credit: Mark L. Baer-USA TODAY Sports

9 Jordan Clarkson, Los Angeles Lakers

Jordan je ove godine dobio ulogu šestog igrača. Igra manje nego prošle sezone, a i brojke su mu opale. No ipak je u boljoj situaciji nego Kristaps. Iako su Lakersi očajni i zadnji su na Zapadu, ipak imaju neku perspektivu u Russelu, Zubcu i Ingramu. Imaju solidnu jezgru i kada dodaju pick s ovog drafta mogli bi se uskoro nadati konkurentnijoj ekipi. Clarkson je prihvatio ulogu s klupe i dobro odrađuje svoj posao. Jak na lopti, čvrst u obrani sigurno bi se snašao i u nekoj jačoj ekipi.

8 Jabari Parker, Milwakee Bucks

Momak koji baš nema sreće. Nakon povrede kolena prošle godine, ove sezone je povredio i drugu nogu. Nažalost opet je koleno u pitanju i Jabaria neće biti godinu dana. Prava šteta jer Bucksi će izgleda izboriti playoff, a sada kada se vratio Middelton mogli su napokon biti kompletni. Ove sezone je bio u odličnoj formi, uz Giannisa najbolji igrač Bucksa i prava je šteta što ovaj momak ne može odigrati čitavu sezonu čitav. Sledi mu dug oporavak, a mi se samo nadamo da će se izboriti sa svim ovim problemima i da ćemo gledati ovaj odlični trio dugi niz godina u post sezoni.

(Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

7 Andre Wiggins, Minnesotta Timberwolves

Prvi pick drafta koji je za Lovea menjan u Wolvese. S Townsom i Lavineom čini trio za svetlu budućnost Minnesotte. Trenutno mu je najveći problem konstanta. Zna odigrati izvanrednu utakmicu, a nekada je nevidljiv na terenu. Obrana mu je još uvek slabiji deo igre. No kod trenera kao što je Thibs te stvari će brzo sesti na svoje mesto. Zasada Wolvesi imaju svetlu budućnost. Towns je već jedan od najboljih igrača lige, Lavinea čekaju da se vrati posle povrede, a Wiggins je pred kraj sezone ipak uhvatio neku seriju dobrih utakmica. Što znači da ne bi trebali dugo čekati da ovaj trojac debitira u postsezoni.

6 Joel Embiid, Philadelphia 76ers

Trust the procces! Iako je ove sezone odigrao tek nešto više od 30 utakmice, bilo nam je dosta da vidimo o kakvom se potencijalu radi. Ukoliko odradi čitavu (ili barem 70%) sezonu garantirano u Top 3 centra lige. Budući Allstar i MVP kandidat. Ove sezone je bio među najboljim obrambeni centrima lige, postotak šuta preko njega je najmanji u ligi, manji čak i od Gobertovog koji je glavni kandidat za DPOY. Možemo reći da je ovo njegova rookie sezone, jer je ostale propustio čitave zbog povrede, no nadamo se oporavku i da konačno krene taj process! Uz Simmonsa, Šarića i još jedan pick drafta ove godine, Philla bi mogla jako brz postati stalan gost u postsezoni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*