Blazersi traže potvrdu dobrih igara, Bullsi i dalje hvataju playoff!

Na krilima odličnih igara probuđenog Nikole Mirotića san o playoffu i dalje živi u Vetrovitom gradu. Čim su Bullsi počeli zabijati poneki šut izvana igra odmah izgleda bolje. Večeras idu na u zadnje vreme loše Cavse. Užasni su u obrani, samo su Lakersi gori od njih u poslednjih mesec dana a u napadu pogađaju trojke ispod 35%. Jako loš period za Lebrona i prvake, a Bullsi bi mogli kapitalizirati dobar momentum i ostati u igri za postsezonu.

Duel Lakersa i Wolvesa nam donosi ekipe koje imaju svetlu budućnost, no tamnu sadašnjost. Lakersi su zadnji na Zapadu i već duže vreme su odlučili forsirati mlade snage i fokusirati se na Draft i iduću sezonu. Wolvesi su posle Allstara pružali neke stvarno dobre partije, najviše zahvaljujući sjajnom Townsu. Rubio igra sezonu života i čak bi ga mogli i ostaviti iduće godine, a čekamo još razvoj Dunna i dolazak novog picka, pa bi Wolvesi već od iduće sezone mogli u lov na playoff.

U zadnjem dvoboju večeri Blazersi na krilima sjajne pobede protiv Nuggetsa idu na Rocketse. Houston ima sitnih problema s povredama, Anderson je izvan parketa oko 2 nedelje a i Harden se požalio na povredu ručnog zgloba. Ryan je sigurno out, dok bi Brada večeras treba nastupati. Blazersi su sada postali glavni kandidat za 8. mesto na Zapadu, najviše zahvaljujući Nurkiću koji je totalno razdrmao ekipu. Počeli su igrati vrlo dobro u oba smera, a sada su dobili i 3. člana jezgre koji je u stanju isporučiti 15+ poena svaku večer uz odličnu igru u obrani. I Lillard i McCollum uživaju u zadnje vreme, Nurkić im uvelike olakšava posao na oba kraja terena i kako imaju lakši raspored od Nuggetsa mogli bi čak i osigurati to 8. mesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*