Top5: Učinak naših za 28. i 29. 3.

screenshot

1 Jusuf Nurkić

32 min, 33p, 16s, 2a, 3 blk

Bosanska zver je odigrao fantastičan meč protiv svog bivšeg kluba. Promena kluba, do koje je došlo u februaru, godila je Nurkiću i čini se da je zenit svojih dobrih partija (a ovo mu je bila 19. za Blazerse) doživeo u možda i najvažnijoj takmičarskoj utakmici sezone. Juka je bio odličan, uz sjajan procenat šuta (80 % iz igre, i 82 % sa linije slobodnih), bio je nezaustavljiv pod košem – Jokić i Plumlee mu nisu mogli ništa dok je bio okrenut leđima, proradila je meka ruka i pogađao je iz izglednih situacija koje je sam sebi izgradio. Odlično je pravio blokove saigračima, i gospodario je reketom, uz čvrstu igru u odbrani koja je presudila pobednika. Nurkić se odlično nosio i sa emocijama, sigurno da je želeo protiv bivšeg kluba dokazati da su ga nezasluženo zanemarivali, i na kraju je imao slatku satisfakciju jer bio je igrač utakmice, a njegov Portland je sada najizgledniji putnik za play off.

2 Goran Dragić

34min 28p 4a 4s

Odlična predstava slovenskog playmakera u bitnoj pobedi nad Pistonsima. Vodili su većinu prvog dela, najviše zahvaljujući Goranu koji je ulazim i dobrim šutem nakon picka održavao prednost. Nakon toga Pistonsi preokreću, no u pravo vreme Heat se budi i dolazi do pobede. Goran je imao odličan šut, 9/16, a uspio je ubilježiti i po 4 asista i skoka.

3 Dario Šarić

37min 23p 7s

U pobedi nad Netsima Dario je bio najbolji pojedinac u svojoj ekipi. Uneo je potrebnu energiju i povukao kada je najviše trebalo. U zadnjih 5 min on i Covington su bili ključni igrači za konačnu seriju Sixersa kojom su prelomili utakmicu. Imao je odličan šut, preko 50% a s linije za slobodna bacanja je bio gotovo nepogrešiv. Istakao je još jednom kandidaturu za rookiea godine, a posebno nam je drago bilo čuti MVP skandiranje navijača Sixersa.

4 Nikola Jokić

35 min, 17p, 8s, 8a, 2 blk

Nikola je odlično ušao u meč, i već nakon prve četvrtine imao je 9 poena uz dobar šut. Na njegovu nesreću, njegov direktni rival, i dojučerašnji klupski kolega Jusuf Nurkić imao je utakmicu za pamćenje i potpuno ga je bacio u drugi plan. Njegova statistika nije loša, Nikola je radio što se od njega očekuje – razigravao je saigrače, kretao se, pravio blokove. No, osim Nelsona, raspoloženih saigrača nije imao. U važnim momentima ni Jokić nije mogao pogoditi koš (6 -1 je imao za tri poena), dok je imao i najviše izgubljenih lopti u svom timu (3).

5 Nikola Vučević

33min  11p 16s 2blk

U porazu od Thundera Vučević baš i nije blistao. U napadu je bio loš, loše je šutirao samo 3/14, što mu je bilo dovoljno za 11 poena. Na kraju utakmicu mu je još i zadrhtala ruka, te je promašio drugo bacanje. Dovoljno da Westbrook zabije trojku za produžetak. S druge strane bio je odličan u skoku. Pokupio je sve što se može pokupiti pod svojim košem i tu je delomično neutralizirao lošu partiju u napadu.

USA TODAY Sports

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*