Westbrook najbolji clutch igrač lige?

Alfa i omega Thundera, Russel Westbrook oduševljava nas svojim igrama ove sezone. Ruši rekorde kao od šale, a izgleda da će uspeti nemoguće-završiti sezonu sa triple double prosekom. Osim toga fali mu još samo 3 TD da stigne velikog Oscara Robertsona po broju TD u jednoj sezoni. Vrlo verovatno će se okititi MVP nagradom, a evo još jedan razlog zašto (kao da ovo dosada nije dovoljno…)

Nosi Thundere kroz celu sezonu, bez njega bi bili Euroligaška ekipa, a posebno je dobar kada najviše treba. U zadnje 2 utakmice je pokazao neverovatnu hladnokrvnost u odlučujućim trenutcima kada je praktički sam pobedio i Mavse i Magic. Ove 2 utakmice nisu iznimka već pravilo za Russela. Postigao je 425 u zadnjih 5 minuta utakmice ove godine, što je ubedljivo najviše u istoriji. Uz sve to postiga je i 75 od Thunderovih 120 šuteva u clutch vremenu!

A evo i popisa stvari koje je West ostvario do utakmice s Magicom!

Iako i Harden, James i Leonard imaju izvanredne sezone i njihova titula MVP-a uopšte ne bi bila upitna samo da nema Russella. Po ovim statsima se zapravo vidi koliko znači za svoju ekipu, a uz sve to bilježi neverovatne brojke i bila bi prava krađa da ostane bez MVP naslova.

1 Trackback / Pingback

  1. You da' real MVP! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*