Kraj za South Carolinu, Tar Heelsi ponovo u Finalu!

Gamecocksi nisu izdržali, Gonzaga je ipak bila jača no pružili su i više nego dostojan otpor. U prvom delu Gonzaga je zahvaljujući odličnom šutu za 3 uhvatila prednost. Williams Goss je igrao sjajno, probijao je iz tranzicije, odlično šutirao, bio najbolji igrač na parketu. Ključ vodstva u prvom delu je bila odlična obrana na dosada sjajnom Thornwellu. Zabio je prvi koš iz igre tek negde pri kraju prvog dela, trojku iz tranzicije. Bek Matthews je pogodio 4 trojke, 3 u prvom delu, ali najveći teret su izneli centri.

Collins i Karnowski su uhvatili 18 skokova, dominirali su pod koševima, a posebno dobar je Collins sa 14 poena i 13 skokova. Potpuno je razmontirao zonu Gamecocksa, s posta je ili zabio ili asistirao, dok je pod koševima uhvatio većinu lopti. Iako je Gonzaga vodila većinu utakmice SC je do kraja ostala u igri. 13 sekundi do kraja Williams Goss je promašio šut na 3 razlike i SC je imala svoju priliku. Faulirali su Thornwella prije nego je uspio uputiti šut, no nažalost nisu došli do skoka u napadu i Gonzaga odlazi u svoje prvo finale!

Kod South Caroline najefikasnij je bio Dozier sa 17 poena i 9 skokova, a Thornwell je zabio samo 15 uz loš 4/12 šut. Kod pobednika Williams Goss je dominirao i ubacio 23 poena uz 6 asista, a Collins je s klupe stavio 14 uz 13 skokova.

Još jednom je Meeks bio spasitelj Tar Heelsa. Odigrao je najbolju utakmicu na Turniru te potpuno razbio centre Oregona. Bio je i ključan na kraju kada je uhvatio 2 najbitnije lopte u napadu. Na poluvremenu je bilo samo 3 razlike za Tar Heelse, gotovo svi su loše šutirali i zahvaljujući Meeksu su bili u utakmici. Justin Jackson je odigrao dobru utakmicu, 22 poena uz odličan 6/13 šut. Sredinom drugog dela Justin je odigrao sjajnu dionicu, 3 trojke i 2 bacanja za odlazak na dvoznamenkastu prednost taman kada je Oregon pritisnuo. Ključ je bila i odlična obrana na bekovima Ducksa koji su dosada dominirali. Brooks je odigrao katastrofalnu utakmicu, a zaustavili su i Dorseya.

Na kraju je bila prava drama i Heels su imali puno sreće(čitaj Meeksa). Prvo je baš Meeks imao 2 bacanja, te je promašio oba. Pinson hvata skok i baca loptu Berryu koji je fauliran 2 sekund do kraja. No i njemu drhti ruke, te promašuje oba bacanja, no Meeks se našao na pravom mestu, hvata skok i baca Pinsonu koji je zadržao loptu do isteka. Drugo finale u 2 godine za Williamsove momke. Meeks je dominirao i zabio je 25 poena uz 14 skokova, dok je Jackson stao na 22. Za Oregon Dorsey je zabio 21 no uz loš šut, samo 3/11. Bell je ponovo bio odličan sa 13 poena, 16 skokova i 4 blokade no nije bilo dovoljno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*