Curryev show protiv Čarobnjaka!

Warriorsi su došli do 11 pobede zaredom na krilima sjajnog Stepha Currya. Savršeno je sažeo svoju utakmicu u intervuju -” Ja mogu da uradim sve!”- ubacio je 9 trojki za 42 poena i podelio 8 asista. Imao je pregršt sjajnih poteza, dovodio je do ludila igrače Wizardsa driblinzima i polaganjima, a Gortat će ga se verovatno još dugo sećati nakon što ga je izvozao.

Warriorsi su dobili sve četvrtine i pobeda zapravo nije dolazila u pitanje. Curry je maestralno pogađao, a za ostale stvari se pobrinuo odlični Green. Ubilježio je triple double učinak sa 11 poena, 13 skokova i 12 asista, dok je Klay dodao 23 poena. Posebno je dobra bila obrana i Warriorsi ponovo izgledaju kao prošle sezone kada su oborili rekord u broju pobeda. U ovom nizu od 11 utakmica na ispod 35% šuta, dok su Warriorsi danas imali 28%.

Kod Wizardsa Wall je ubilježio rekord franšize. Podelio je najviše asista u jednoj sezoni, prešavši Roda Stricklanda. Ukupno je zasada dodao 802 puta, a kako ima još utakmica do kraja taj broj će na kraju sezone biti još i veći.

Odličan je bio i naš Bojan Bogdanović koji je uz Beala bio najbolji strelac ekipe. Obojica su zabila po 20 poena, a Wall se zaustavio na 15 uz 11 asista. Kod Warriorsa još treba spomenuti i Livingstona koji je zabio season high 17 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*