Oscar Robertson navija za Westbrooka!

Big O, Oscar Robertson, zasada jedini igrač koji je imao triple double prosek kroz čitavu sezonu prati igre Russela Westbrook koji igra sjajno. Russ je na dobrom putu da skine rekord Big O što se tiče TD u jednoj sezoni, a izvesno je da će završiti i na TD proseku.

Sada je na 6 uzastopnih TD a posebno je impresivan bio onaj protiv Orlando Magica u kojem je zabio 57 poena (najviše u istoriji sa TD) i uzeo 13 skokova i 11 asista, a imao je i savršenu utakmicu protiv Sixersa kada nije promašio niti jedan šut iz igre, a da je pritom ubilježio još jedan TD.

Big O je izjavio kako navija za Westa da skine njegov rekord. „Moram biti iskren i priznati kako ga bodrim da obori rekord, nadam se da će uspjeti. Oduvijek sam Russella smatrao odličnim košarkašem i vjerujem kako je veliki dio svoje momčadi, kako i ostatka lige i publike koja prati NBA“, izjavio je za ESPN.

Westu sada fali samo 1 TD jer je trenutno na 40, a zadnji je ubilježio u porazu protiv Hornetsa. Ove sezone je na  31.8 poena, 10.6 skokova asista 10.4 asista, te će vrlo verovatno uzeti i MVP nagradu. Big O je u svojoj TD sezoni bio na 30,8 poena, 12,5 skokova i 11,4 asistencije, u sezoni 1961/62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*