Drugačije glasanje za MVP-a!

Čelni ljudi NBA lige su objavili jednu bitnu promenu što se tiče glasanja za MVP-a. Od ove godine mediji koji su zaposleni za timove neće moći glasati za najkorisnijeg igrača lige. Ovo su uveli da bi glasanje bilo potpuno neutralno, te više zaposlenici nekog NBA tima neće moći glasati za svoje igrače.

Adam Silver je uveo dosta promena odkada je poverenik. Prvo je promenio način glasanja za Allstar, tzv Zazino pravilo, a sada je osim glasanja za MVP odlučio i da će se po prvi puta održati posebna svečanost prilikom dodele. Na svečanosti osim MVP-a će se podeliti i ostale nagrade, Najbolji 6.  igrač, Najbolji obrambeni igrač, Igrač koji je najviše napredovao, te Trener i Rookie godine. Ovo je biti neka vrsta NBA Oscara.

Za nas s Balkana će posebno biti zanimljive 2 nagrade. Glavni favorit za Rookiea godine je naš Dario Šarić, koji igra izvanredno. Uzeo je titulu za Rookiea Meseca marta, a u ispovređivanoj ekipi Sixersa je glavni igrač. Drugi kandidat je Nikola Jokić. On pretendira za nagradu za igrača koji je najviše napredovao. Podigao je gotovo sve proseke, a ubilježio je i 6 triple double učinaka po čemu je 4. igrač u celoj ligi!

1 Trackback / Pingback

  1. Harden jednoglasno, Thomas i Wall zamenili petorke! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*