Tar Heelsi uspeli!

U veoma tvrdoj i nervoznoj utakmici Tar Heelsi su došli do naslova prvaka. Nakon neverovatno izgubljenog finala prošle godine momci Roya Williamsa su imali više sreće i živaca u napetoj završnici i pobedili iznenđanje turnira Gonzagu. Dosada je Gonzaga imala 0-7 protiv najbolje rangiranih ekipa na Turniru, a sada se taj negativni niz povećao na 0-8.

Obe ekipa su jako loše šutirale iz igre, Tar Heelsi su imali samo 4 pogođene trojke iz 27 pokušaja, a Gonzaga nešto boljih 8/19. Gonzaga je vodila na poluvremenu, bekovi Goss i Perkins su bili jako dobri te su na odmor otišli sa +3. U drugom delu najviše zahvaljujući Jacksonu i Berryu Tar Heelsi dolaze do prednosti, no Gonzaga nije bila bez šansi. 2 minute do kraja došli su do +2, a briljirao je Williams Goss sa 8 uzastopnih poena. Na to Jackson zabija faul koš nakon pasa Pinsona, te pogađa i dodatno bacanje za prednost North Caroline. Williamsu Gossu nakon toga propada noga te nije uspio uputiti dobar šut, da bi na drugoj strani Hicks doneo +3 za svoju ekipu. Opet je junak bio Meeks koji je nakon toga blokirao Gossa, iako je bio u problemima s faulovima gotovo čitavu utakmicu, a stvar završava Jackson na drugoj strani zakucavanjem i slavljem za Williamsa i njegove momke.

Roy je došao do svog 3. naslova prvaka, sada ima 2 više od svog mentora Deana Smitha, a jedan manje od Woodena, Coach K-a i Ruppa. -“Nemojte me stavljati u istu rečenicu sa Smithom, to ne zaslužujem. Imam 3 naslova zbog ovih momaka, oni su važi.” – izjavio je Roy posle utakmice.

Suci su potpuno ubili tempo u drugom delu, svirali su čak 27 faulova i nakrcali centre i jedne i druge ekipe s penalima. Bilo je vatreno i između Berrya i Poljaka Karnowskog koji su se porečkali 8 minuta prije kraja. Poljak je dobio nesportsku zbog hvatanja Berrya, nakon faula.

Na kraju su Tar Heelsi napokon došli do naslova nakon prošlogodišnjeg šoka. Jenkins ih je sahranio neverovatnim šutem za pobedu, ali danas su pokazali da su naučili lekciju. Usprkos očajnoj šuterskoj večeri došli su do pobede. Najbolji je bio Jackson, koji je odigrao odličan turnir, sa 16 poena, a Berry je zabio 22 ali za to mu je trebalo čak 19 lopti. Za Gonzagu standardno najbolji je bio Williams Goss sa 15 poena, 9 skokova i 5 asista, dok je Perkins ubacio 13 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap March Maddnesa 2017! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*