Jabar prvi pick, Mailman rešetao, Bradley blokirao!

Na današnji dan 1998. godine visoki Shawn Bradley je ušao u istoriju. Na utakmici S Blazersima je udario čak 13 blokada, što je 3 učinak svih vremena. Iznad njega su Shaq i Bol sa po 15 blokada i Eaton sa 14 komada. Tome je Shawn dodao i 22 skoka i 22 poena. Strašan triple double jednog od najviših igrača ikada u ligi. Karijeru je većinom proveo u Mavsima, a igrao je još u Netsima i Sixersima. Bio je sjajan bloker sa svojih 229cm, a ova utakmica mu je bila i najbolja u karijeri.

Shawn je blokirao, a poštar zabijao. Karl Mailman Malone je odigrao sjajnu utakmicu na isti dan kao i Bradley. U pobedi 101-99 protiv Warriors bio je autor preko 50% koševa svoje ekipe. Bio je potpuno nezaustavljiv i ubacio je 56 poena. Tome je dodao i 9 skokova i 4 blokade.

Možda i najbitniji događaj koji se desio na današnji dan je izbor velikog Lew Alcindora kao prvog picka na draftu 1969 godine. Promenio je istoriju Bucksa, doneo im i naslov prvaka te postao možda i najbolji centar svih vremena. Kasnije poznat kao Kareem Abull Jabbar, igrao je još u Lakersima. Ostavio je iza sebe brojne rekorde, uzeo je 6 puta naslov prvaka, te je isto toliko puta bio i MVP, a 19 puta je izabran za Allstar utakmicu.

thehoopdoctors.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*