Bobi kao X faktor

Sjajan kada dobije priliku

NBA.com

Nije lako biti u koži Bobana Marjanovića. Nakon drilla kod Gregga Popovicha i zaista korisne sezone u Spursima gde je imao prilike učiti ne samo od velikog trenera, već i velikog igrača Tima Duncana, Marjanović je ovo leto potpisao za Pistonse. Dobro, znali smo da neće biti prvi centar jer Andre Drummond je prva opcija Detroita na poziciji broj 5 ali svi smo očekivali veću minutažu za ovog dobrodućdnog centra. Ali, nje nije bilo, kako se sezona bliži kraju jasno je da je ovaj momak mogao dobiti mnogo više šanse, jer svaku je iskoristio maksimalno.

Manja minutaža nego u Spursima

Podsetimo se samo, u dosadašnjem delu sezone, Boban je odigrao 32 meča, igrao je 7.2 minute u proseku, beležio je 4.8 poena i 3.2 skoka u proseku, uz 55 % šuta iz igre.

No, ono što je impresivno, kada god je Boban dobijao priliku da igra nešto više on je koristio zaista odlično. U jedina dva meča koja je igrao više od 20 minuta, sinoćnjem protiv Rocketsa (27 p, 12 sk) i protiv Hornetsa (15 p, 19 sk), ima fantastičan prosek – 21 p i 15.5 skokova, uz 68 % šuta.

Nažalost, mečeva u kojima je Boban dobio značajniju minutažu nije bilo puno ove sezone, svega 9, no kada pogledamo njegov učinak unutar i tako ograničenog vremena, on je zaista fantastičan:

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Bobane, brate!!! - Ostatak Sveta
  2. Napokon šansa za Bobija - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*