Westbrook za anale, Booker opet sjajan!

Westbrook ušao u istoriju.

pba-online.net

Russell Westbrook se pridužio Oscaru Robertsonu kao jedina 2 igrača koja su ostvarila triple double prosek kroz sezone. Nažalost u drugoj utakmici zaredom nije uspio ostvariti još jedan TD koji bi mu doneo prvo mesto na večnoj listi što se tiče učinka u jednoj sezoni.

-“Moj glavni cilj ovde,pogotovo ove sezone, je osvajanje naslova. Ako želim ostvariti 10 asista, ja ću ostvariti 10 asista. Svi žele videti kako je rekord srušen, no postoje neke bitnije stvari.”- izjavio je West posle utakmice, nakon što su mu falila 2 asista da skine rekord.

Bila je ovo užasna utakmica za Thundere, Booker ih je totalno razvalio i iznenađujuće su izgubili od Sunsa. West je imao možda i najgori start u utakmici u karijeri. Promašio je prvih 11 šuteva, da bi prvi zabio krajem prvog dela. Imao je čak 6 izgubljenih lopti u prvom poluvremenu, da bi se na kraju zaustavio na čak 8. Ni ostatak ekipe se nije činio da je stigao na utakmici, jer su Sunsi vrlo rano došli do ogromnih 28 poena razlike.

Nakon ovako lošeg početka više nije bilo spasa, te su Thunderi morali potpisati poraz. West je na kraju završio na 23 poena, 12 skokova i 8 asista, no očajno je šutirao. Troje 2/12, a ukupni šut 6/25, s tim da je bio savršen sa linije bacanja, 12/12. Solidan je bio Kanter sa 17 poena, a Oladipo je prekinuo svoj niz od 13+ poena, te je ubacio samo 7. Kod Sunsa Booker je dominirao i ubacio 37 poena uz  trojki, te tome dodao 5 skokova i 4 asista. Warren je bio isto sjajan sa 23 poena i 16 skokova. Bender je dobio 10 minuta i upisao je 2 poena i po 1 skok i asist.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*