George vodi u playoff, Heat ne odustaje!

Pacersi su uzeli 3 pobedu zaredom, počeli su igrati u pravo vreme. Došli su na 50% učinka i uzeli su 7. mesto Istoka 2 utakimce prije kraja sezone. Tokom ovog niza pobeđivali su prosečno sa 16 poena razlike, a posebno dobar je bio Paul George. Sada su gotovo sigurno “unutra”.

Nakon što je kritizirao ekipu George je nakon ove serije “promenio ploču”. -” Ovo je neverovatno. Idemo u pravom smeru, dobijamo koga trebamo dobiti i igramo najbolju košarku naše sezone. Ovo je dobro.”- rekao je George posle utakmice u kojoj su vrlo brzo rešili posao protiv Magica.

Očajnom obranom, pogotovo reketa Magic je dopustio Pacersima da se šetaju do obruča i lagano zakucavaju. George, Turner i Young su šutirali 20/24 u prvom poluvremenu, a utakmicu su završili sa preko 70% šuta iz igre. Drugo poluvremenu Orlando se malo uozbiljio i više nije dopuštao šetnju, no sada su Pacersi počeli pogađati izvana i ubacili su 8/13 trojki i Magic više nije imao rešenje. Uspeli s stići na 4 razlike pred kraj 3. četvrtine, no Pacersi odgovaraju sa 15-2 serijom i zatvaraju utakmicu.

George je završio na 37 poena (u prvom delu ubacio 22) i 6 skokova i 7 asista, a Turner se zaustavio na 23 poena i 10 skokova. Kod Magica najbolji je bio Ross sa 29 poena, dok je Vučević bio loš. U obrani nije postojao, a u ovoj utakmici ni u napadu nije ništa napravio. Stao je na 8 poena i 10 skokova, dok je Hezonja ubacio 9 poena za 17 minuta u igri.

Whiteside je odigrao možda i najbolju napadačku utakmicu karijere i doveo Heat do pobede. I dalje ostaju u borbi za playoff i ova pobeda im puno znači. -“Ovi momci izgledaju živo u svlačionici. Ne možeš platiti dovoljno novaca da se osećaš ovako.” izjavio je trener Spoelstra koji je napravio čudo s ovom ekipom Heata. Zahvaljujući neverovatno borbenošću došli su u priliku da nakon očajnog starta imaju priliku za playoff.

Bilo je napeto u utakmici s Wizardsima. Hassan je celo vreme držao Heat u utakmci, da bi Johnson zabio polaganje a vodstvo 10 sekuni pre kraja. To se pokazalo ključnim jer je Whiteside blokirao pokušaj Beala da izjednači i to je značilo slavlje za Miami.

Whiteside je završio na 30 poena uz 12 skokova, a bekovi Dragić sa 18 i Johnson sa 19 su bili najbolji izvana. Strelac pobedničkog koša James Johnson je stao na 15 poena. Kod Wizardsa oporavljeni Morris je ubacio 21, do su Walla i Beala zaustavili na 16, odnosno 17 poena. Bogdanović je igrao 25 minuta i ubacio 9 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*