Atlanta u neviđenom preokretu srušila prvaka!

Millsap i Hawksi napravili jedan od najvećih preokreta u istoriji NBA

Cavsi su u meču od pred dva dana potcenili svog večerašnjeg protivnika i izgubili kao domaćini, iako za Atlantu nije nastupilo nekoliko standardnih igrača. Odličnom timskom predstavom u kojoj su podelili čak 39 asista i sjajnim Hardawayom u zadnjoj četvrtini uspeli su dobili Cavse.

Hawksi su nakon produžetka i neviđene drame slavili sa 126 – 125, nakon što su stigli – 26, i postigli rekordna 44 poena u poslednjoj četvrtini. Junak pobede je Paul Millsap (22 p, 9 sk), sa poenom uz poslednjoj sekundi regularnog dela kada je obezbedio produžetak. No svi igrači Hawksa zaslužili su pohvale za borbenost, pre svih Hardaway Jr. koji je ponovo bio koban za prvake, ovoga puta sa 21 poenom, 9 skokova.

Lebron James je i pored triple dobule učinka (32 p, 16 sk, 10 as) bio tragičar meča, jer je u poslednjim sekundama zahvaljujući njegovim greškama Atlanta stigla do izjednačenja. Irving je meč završio sa 45 poena i 9 asistencija.

Evo i tok ovog zanimljivog meča…

Prva četvrtina

Tri vezane trojke za Cavse na početku, sjajno proigravanje Lebrona za Kyriea, i šampioni već na samom startu stvaraju osetnu prednost od 13 – 5 što primorava klupu Hawska na prvi time out.

Ne uspevaju Hawksi ni nakon toga da se kondoliduju, a Love I Irving postižu još po jednu trojku, dok Hawksi gube 2 pute lopte u napadu. Predivnu akciju I kontru smo videli 3:41 do kraja četvrtine, kada je Love preko celog terena uposlio Lebrona a ovaj moćno zakucava za dvocifrenu prednost svog tima

LeBron James scoring touchdowns on Sunday! #DefendTheLand

Posted by Cleveland Cavaliers on Sunday, April 9, 2017

Kyrie Irving se raspucao već na početku utekmice i kako stvari stoje biće ga teško zaustaviti večeras. Cleveland nakon prve četvrtine ima + 17, uz 14 poena Irvinga.

Druga četvrtina

Irving je zasluženo na klupi, a uloga organizatora igre preuzimaju Lebron i Derron Williams. Sve ide na ruku Cavsima, a Lebron potvrđuje svoju dominaciju asistencijama i monstruoznim zakucavanjem za 44 – 25 (njegov 11 poen), čime primorava Hawkse na još jedan time out.

LeBron James rocks the rim! ?

Posted by NBA TV on Sunday, April 9, 2017

Atlanta nalazi slabu tačku kod protivnika, pa se preko Dwighta Howarda održava u životu. Snažni centar već polovinom druge četvrtine ime 17 poena, uz 8 – 8 iz igre, i nezaustavljiv je. No, i njemu treba odmor a Hawksi nemaju druge raspoložene igrače.

Dwight Howard First Half

Dwight Howard put up 17 points in the first half!

Posted by Atlanta Hawks on Sunday, April 9, 2017

Majstorske asistencije Lebrona, sjajna rola Irvinga, i pucački raspoložen tim Cavsa (9 trojki, 17 poena iz kontri), ne ostavljaju puno prostora domaćinu i na poluvremen idu sa velikim kapitalom od 65 – 46.

Treća četvrtina

Hawksi su taman krenuli smanjivati prednost, kada se Kyrie probudio i sa dve vezane trojke povećao prednost svog tima na + 23. On već sada ima 28 poena, 6 asistencija i 6 trojki.

Ne samo da igra dobro u napadu, Irving je agresivan u odbrani, oduzima lopte i omogućuje saigračima da lagano poentiraju. Cavsi do kraja trećine povećavaju svoje vođstvo. Uzr Irvinga tu je Lebron koji već koketira sa triple doublom, i Kevin Love koji već ima dvocifrene broje u rubric skokovi i poeni.

Poslednja četvrtina

Sa +26 su Cavsi ušli u poslednju četvrtinu, malo se opustili pa je domaćin serijom od 9 – 0 naterao goste na prvi time out. Derron Williams prekida tu seriju svojom trojkom na asistenciju Jeffersona. Serija Hawksa se nastavlja i 6:30 min do kraja je ‘samo’ minus 12.

No, tada Irving i Lebron sa još jednim monstruoznim zakucavanjem vraćaju nešto veće vođstvo prvacima. Hawksi nastavljaju sa serijom i 1:30 min do kraja je minus pet. Irving zamalo gubi loptu ali poentira, a Atlanta trojkom dolazi do minus 4. Još jedan neuspešan napad, ali Hardaway Jr promašuje trojku za minus jedan.

18 sekundi do kraja Lebron pravi prvu početničku grešku, traži tajm aut ali zapravo pravi pet sekundi i lopta pripada domaćinu. Hardeway promašuje jedno slobodno, Irving pogađa dva, no u narednom napadu Lebron faulira Millsapa na šutu za tri. Ostaje 5 sekundi do kraja, Irving se spetljao i mrtva lopta. Millsap dolazi do lopte i u zadnjoj sekundi izjednačuje – 111:111!!! Atlanta je dobila četvrtinu sa 44 – 18.

Paul Millsap at the buzzer! ???The Hawks have rallied from a 26-point deficit to force OT!

Posted by NBA TV on Sunday, April 9, 2017

Produžeci

Cavsi su poveli sa 3-0 pa je sviran nepostojeći faul Millsapu nad Lebronom za 5-0, ali Atlanta dolazi sebi. U sledećem napadu Lebron zarađuje 6 faul i mora iz igre. Atlanta pravi seriju 5-0 i stiže do vođstva od 118 – 116, i to trojkom Millsapa!

Uzvraća Korver trojkom i sada je 119 – 118 za Cavse!!! Millsap promašuje za tri, ali je Lovu sviran faul u napadu. Ali, sudije menjaju svoju odluku nakon što su pregledale snimak! Love daje jedno slobodno, Muscala postiže trojku i sada je 121 – 120 za Atlantu! Lu zove time out.

Bazemor krade loptu Irvingu i nakon kontre postavlja 123 – 120. Irving pravi faul u napadu, Hardaway postiže jedno slobodno. Irving uspeva da smanji na 124 – 122, i sada je novi time out. Hardaway je fauliran postiže nova dva poena, dok Irving uz zvuk sirene postiže utešnu trojku, 126 – 125 za Atlantu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*