Kombinacije, kombinacije!

Ulazimo u finiš sezone. Ostale su samo još 2 utakmice, a na Istoku je situacija još uvek nerazrešena. 3 ekipa sa dna još uvek imaju šanse, Pacersi, Bullsi i Heat. 3 ekipa za 2 mesta, a mi smo odlučili preći sve scenarije da vidimo ko na kraju ima najviše šanse za izboriti doigravanje.

  • Pacersi završe sezonu sa 5-0 scoreom u zadnjih 5 utakmice, tj ako dobiju Hawkse i Sixerse u zadnjim utakmicama onda su sigurno unutra. Ukoliko ostvare 1-1 score, onda su unutra ako Bullsi i Heat ostvare identični rezultata ili ne uzmu niti jednu pobedu
  • Bullsi su također sigurni ukoliko završe sezonu s 2 pobede. Imaju jako lagan raspored, Magic i Nets, a ako slučajno izgube utakmicu, onda moraju gledati Heat koji ne smije uzeti više od 1 pobede ako Bullsi žele u playoff
  • Na kraju kod Heata nema kalkuliranja, moraju pobediti sve do kraja i nadati se najboljem. Imaju uverljivo najteži raspored, Wizardse i Cavse, a čak i ako pobede obe ne znači da su u playoffu. Moraju čekati kiks jedne od ekipa koji ne smiju dobiti više od 1 utakmice ako Heat želi u playoff.

Što se tiče zapada stvari su rešene. Ostalo je još samo jedno mesto, ali Nuggetsi i dalje zaostaju i teško će stići 2 utakmice prije kraja ( oni imaju još 3, a ako izgube večeras onda nemaju nikakve šanse).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*