Neverovatan obrt u režiji rekordera Westbrooka!

Westbrook još jednom fenomenalan

Kakva utakmica u Pepsi centru. Videli smo obaranje rekorda, 50 poena i trojku za pobedu sa gotovo polovice terena. I to sve od jednog čoveka. Russell Westbrook je odigrao fenomenalnu utakmicu i sigurno zakapario MVP nagradu.

U prvoj četvrtini smo videli dosta nervozan početak za Nuggetse, no “tremu” razbija Galinari koji je ubacio 11 poena u prvoj dionici. Westbrook je standardno bio najbolji kod Thundera, s tim da mu se priključio i Kanter s ponekim košem. U drugoj dionici Nuggetsi stižu do prednosti, no na kraju poluvremena je samo 1 razlike

Gallo je odigrao sjajnu 1. četvrtinu, a što onda reći za 3. dionicu. 22 poena ukupno, bio je praktički nezaustavljiv. Zabijao je trojke, iz posta, slobodna bacanja i doneo Nuggetsima lepu zalihu pred zadnju četvrtinu od 10 poena. U zadnjoj dionici stvari su izgledale jako dobro za Nuggetse. Vodili su 10 poena do 5 minuta prije kraja, a onda se upalio beast mode kod Westa. Prvo je ubilježio taj 1 asist koji mu je falio do rekorda, a zatim je potpuno preokrenuo utakmicu. Sjajnim ulazim i uz malo sudijske pomoći vraća tekmu u egal i 30 sekundi do kraja je samo 2 razlike za Nuggetse. Loše iskorištavaju napad, Harris se zabija i daje težak pas za Jokića koji je jedva iskontrolirao loptu. Nakon toga baca težak floater i promašuje,a West hvata skok  i traži time out. Valjda su svi u dvorani znali ko će uzeti zadnju loptu. Znali su i Nuggetsi no bili su nemoćni. Mr.Triple Double je primio loptu na gotovo polovici terena i ubacio trojku vrednu pobede.

Nuggetsi su ovim porazom ispali iz svih kombinacija za playoff. Nažalost ni 4. puta ove sezone nisu dobili Thundere, a izgubili su i zadnjih 9 duela protiv njih. Ovaj puta je krvnik bio strašni Russell Westbrook sa čak 50 poena, 16 skokova i taman potrebnih 10 asista za triple double, 42. ove sezone. Zabio je zadnjih 15 od 18 poena Thundera u zadnjih 5 minuta, a i za ta 3 poena je asistirao Christonu. Uz sve ovo oborio je i rekord za najviše utakmica u karijeri sa 50+ poena uz TD. Trenutno je na 3 takve utakmice.

Posle Westa najbolji strelac je bio Kanter sa 15 poena i 8 skokova, a jedini je Adams još bio dvoznamenkast sa 10 poena. Kod Nuggetsa Galinari je odlučio igrati samo neparne četvrtine i zabio je 34 poena, s tim da niti jedan nije zabio u 2. i 4. četvrtini. Jokić je nažalost promašio pobedu, no odigrao je solidan meč iako je bio u problemu s faulovima. Završio je na 23 poena, 6 skokova i 3 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*