Najava playoffa: Dvoboj braće Gasol!

U idućem meču se susreću San Antonio Spursi i Memphis Grizlliesi. Sudar ekipa koje naglasak bacaju na obranu, a dodatnu čar će dati i dvoboj braće Gasol koji se prvi puta u karijeru susreću u NBA playoffu. Zanimljivo je da i ove ekipe igraju u istoj diviziji i da su se susrele već 4 puta i score ove sezone je nerešen. 2 utakmice su otišle na stranu Spursa, a 2 na stranu Memphisa.

Učinak sezone

Spursi su fantastično otvorili sezoni, sećamo se razbijanja Warrorsa u prvoj utakmici sezone. Kasnije su se malo smiriti no Pop je kao i uvek fantastično vodio ekipu i jedno vreme je čak preuzeo prvo mesto u ligi. No nakon poraza (relativno laganog) od Warriorsa u direktnom duelu odustali su od prvog mesta i spustili u brzinu niže. Leonard je još više napredovao i sada je postao nosioc i prva opcija i u napadu, te ti iskoristio za najbolju napadačku sezonu karijere. Pridošlica Gasol se solidno uklopio, a Pop je opet izmislio igrača. Dedmon je otpušten iz očajnih Magica, no ovde se pokazao kao izuzetno koristan igrač. Drži obranu Spursa koja je najbolja u ligi, a ekipa bolje izgleda kada on počinje a Gasol ulazi s klupe. Klupa je možda i najjače oružje Spursa. O tome smo već pisali i svrstali klupu Spursa na prvo mesto u ligi. Odigrali su i izuzetno konstantnu sezonu, najviše su u nizu izgubili 2 puta što je fantastičan uspeh. Zato su Spursi i favoriti iz senke, Popa nikada ne treba otpisivati, Leonard sada već može stati u rečenicu s najboljih igračima lige, a pokazali su da mogu pobediti i Warriorse i Cavse(oba puta ove sezone)

“Međedi” su ove sezone totalno izranjavani s povredama. Parsons je neprepoznatljiv čitavu sezonu, a Conely je također propustio dosta utakmica. Zapravo se Mike i ekspresno brzo vratio nakon nezgodne povrede leđa, što je uticalo na njegovu igru, pogotovo u obrani. Morao se štediti na jednom kraju terena, pa je odlučio žrtvovati obranu i jače povući u napadu, što je rezultiralo najboljim brojkama karijere. Nijedan igrač iz ekipe nije odigrao sve utakmice, Gasol je propustio 9 utakmica, Conley 14, a Parsons 50-ak. A i u ovima što je igrao, bolje da nije jer je stvarno katastrofa izgledao. Što se tiče rostera svakako ugodno iznenađanje je Vince Carter, koji je i u ovim poznim godinama imao nekoliko odličnih utakmica. Također je pokazao da ga noge i odraz još služe. Iznenadio je Green koji snagom dominira u reketu i postao je vrlo bitna karika i čak izbacio Z-BO-a iz petorke.

Prediction : Spurs in 5

Spursi će proći ovu seriju no Međedi neće pasti bez borbe. Gasol i Conley bi mogli stvarati dosta problema Spursima. Parker više nije ni sena igrača kakav je nekada bio i tu bi Conley trebao izdominirati dok na parket ne dođe Mills. Gasol pod košem je jedan od najboljih centara lige i verovatno će izvlačiti Dedmona van, a ako bude tu njegov brat ili Aldridge spuštat će se dole u low post. Terijerska obrana Allena bi trebala usporiti Leonarda (ne zaustaviti sigurno) dovoljno da Grizzliesi uzmu barem jednu utakmicu kući. Biće zanimljivo videti i duel staraca Manua i Cartera koji obojica ulaze s klupe. Kao da se igra veteranska liga. Najveća dvojba za Fizdalea je rotacija na bekovima. Posle Conleya ni Selden ni Harrison nisu playoff kalibar, no nekako će se Međedi morati snaći. Postoji i šansa da Pop počne s Millsom zbog obrane na Conleyu , da odmah olakša posao Parkeru. Iako i Green i Leonard mogu preuzeti beka Međeda, a sakrivati Parkera na Allenu koji je totalno bezopasan u napadu.

Key players:

Khawi Leonard

Nastavio je tradiciju podizanja igre na novi nivo svake sezone. Ove je postao izuzetno opasan i u napadu i pokazao je da može nositi napad na svojim leđima. Imao je najviše 30+ utakmica u karijeri, a razvalio je Cavse kojima je strpao čak 41. U obrani je i dalje Top 5 igrač lige i može čuvati gotovo sve pozicije na terenu. Ključan igrač Spursa ne samo u ovoj seriji, već i za čitav playoff.

Mike Conley

Dajemo prednost najskupljem igraču lige ispred Gasola. Mark je jedan od najbolji centara lige, no previše se počeo izvlačiti ove sezone, dok Conley stvarno igra na vrhunskoj razini. Kao što smo spomenuli imao je dosta teških problema s leđima i treba je biti izvan parketa preko 2 meseca. Nakon 2 nedelje se vratio i odigrao sezonu života (u napadu) Od njegovih probijanja i asista ovisi napad Međeda. Koliko on bude u stanju, toliko mogu i Grizzliesi.

Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

1 Trackback / Pingback

  1. Play off 2016 - 17: Počinje borba za najboljeg - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*