Bobi najbolji ikad?!

Boban Marjanović je sinoć odigrao još jednu dobru utakmicu protiv Magica. Ušao je s klupe za Pistonse, igrao čak 21 minut te ubacio 14 poena uz 11 skokova. Još jednom je pokazao Stanu što može kada dobije priliku. U ovako maloj minutaži je opet bio jedan od najboljih igrača svoje ekipe i nadamo se da će iduće sezone dobiti priliku.

No ovo nije Bobiju jedina utakmica u zadnje vreme kada je pokazao da je zapravo vrlo dobar igrač. Praktički čitav ovaj mesec igra na odličnom nivou, a pedantni Amerikanci su naravno izvukli i neke statistike vezane za našeg centra. Usporedili su PER, Offensive i Defensive rating, te još neke stvari, gde se pokazalo da je Bobi najbolji igrač svih vremena! Naravno to nije tačno, no ipak je zanimljivo videti kako je rotacijski igrač jedne ispodprosečne NBA ekipe u stanju toliko dominirati, u toliko malo minuta.

  • Bobanov PER je najviši ikada, ima 28,1 a za usporedbu Jordan je imao 27,9
  • Offensive rating je 129, #1 ikada, recimo Chris Paul ima 122,8
  • Defensive rating je 99,05, najviše od svih aktivnih igrača, dok je #21 ikada
  • Win shares po 48 minuta je uverljivo najveći sa 30,7%, a Jordan je prvi pratitelj sa 25%
  • Off rebounding % je 16,8%, drugi je iza neponovljivog Rodmana
  • Def reb. % je #6 svih vremena

Normalna stvar Bobi je odigrao premalo minuta da ga uopšte uzmemo u bilo kakvu raspravu s ovim igračim, no opet je interesantno videti koliko je zapravo dominantan. Naravno Bobi uz sve ovo ima i dosta mana. Prespor je za današnju ligu, pogotovo kada su na ceni stretch igrači, a Bobi izvan reketa ne može nikoga pratiti. Osim toga obrana pick and rolla koji je temelj današnjeg napada u NBA, je jako loša, baš zbog sporih nogu i nemogućnosti da isprati igrača. Bobi, MVP Eurolige je nastavio dominirati i preko bare. Toplo se nadamo da će Stan videti ove statistike i napokon pružiti veću priliku Bobiju. Drummond nije pokazao ama baš ništa ove sezone, i mislim da je vreme da neko drugi dobije minute.

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Dragić, Jokić i Šarić lideri u svojim timovima - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone: Detroit Pistons - Ostatak Sveta
  3. Naši u NBA, 2017-18 (III): Od njih se očekuje-više - Ostatak Sveta
  4. Gde je nestao Bobi? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*