Celticsi uzeli broj 1 !

Boston Celticsi  su uzeli prvo mesto na Istoku. Nisu bili prvi još od generacije Velike Trojke, a sinoć im je pobeda na Bucksim osigurala pole position. Osim toga Boston još od 2012. godine nije pobedio u playoff seriji, pa vidimo zapravo koliki je njihov napredak. Stevens sjajno komanduje ovom ekipom, a Thomas je postao jedan od najboljih igrača lige. -“Ovo je stvarno posebno, barem za mene. Nikada nisam uzeo prvo mesto. Jako sam uzbuđen. Ali kada je jednom uđeš u playoff, poredak pad u vodu.-” izjavio je Isaiah posle utakmice u kojoj je čak uspio i odmoriti.

Utakmice je bila u egalu prve 3 četvrtine, no u zadnjoj Boston radi 25-2 seriju, uz 10 poena Greena i prelamaju utakmicu. U prvom delu Bucksi su čak i vodili 13 razlike, no Boston radi 14-2 seriju predvođeni Thomasom koji do tada nije zabio niti jedan poen, a u tom periodu je ubacio 8 zaredom. Green je na kraju bio najbolji strelac sa 18 poena, a Crowder i Johnson su ubacili svaki po 16. Kod Bucksa povratnik Beasley je ubacio 15 poena, isto kao i Hawes s klupe. Mirza je stao na 7 ubačaja, no imao je još 2/8 šut.

Cavsi su očajnim završetkom sezone ispustili prvo mesto i izgledaju jako ranjivo pred playoff. U zadnjih mesec dana na scoreu su 10-14, s tim da su izgubili zadnje 4 utakmice ( od toga 2 neverovatne od Hawksa). Lebron i Kyrie su sedili sa strane ovu utakmicu i gledali kako gube prvo mesto. Raptorsi su bili bez Derozana, s tim da je Lowry imao smanjenu minutažu. Highlight utakmice je bila trojka Jonasa Valanciunasa kojemu je ovo prva ikada za Raptorse. Izgleda da je Casey otkrio svoje tajno oružje za playoff. Bucksi pazite se !

Ovo je više izgledala kao revijalna utakmica. Treneri su u drugom delu odmarali svoje najbolje igrače, tako da je recimo Lowry dobio samo 17 minuta, Jonas i Patterson po  15, a Carrol 16 minuta. S druge strane ovu utakmicu je presedio i Kevin Love, a vratio se Thompson sa posebnom zaštitom na palcu i odigrao 18 minuta. Powell je dominirao kod Raptorsa sa 25 poena, a u maloj minutaži po 13 su ubacili Jonas i Lowry. Kod Cavsa se nitko nije posebno istakao, a po 10 poena su ubacili Deron i Derrick Williams i Thompson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*