Top 5: Učinak naših 10.4.-12.4.

1 Nikola Jokić

40min  29p 16s 8a 5blk

Nikola je sjajnom partijom protiv Thundera završio sezonu. Prvi, odlučujuću protiv njih je isto bio jedan od bolji u ekipi, no nažalost je promašio zadnji šut, te tako omogućio Westu da ih izbaci iz playoffa. Ovu utakmicu je bio bolji, polepio je sve pod obručem, uzeo je čak 5 blokada. Falilo mu je samo 2 asista to TD učinka, a imao je ovako veliku minutažu jer je gotovo čitavu ekipu Malone odlučio odmarati.

2 Goran Dragić

37min  28p 5a 4s

Heat je skoro uspeo. Oni su svoje odradili, pobedili su u sve 3 poslednje utakmice, no jednostavno nije išlo. U zadnjoj protiv Wizardsa Goran je bio sjajan u pobedi no razočaranje je bilo veliko posle utakmice. U drugom delu sezonu su imali drugi najbolji score lige, i postali su verovatno najbolja ekipa ikada koja se nije plasirala u postseznu. Goran je ipak na odličan način zatvorio ovu godinu i nadamo se bolje početku iduće sezone i da ćemo ih gledati u playoffu.

3 Nikola Vučević

27min  18p 11s 2blk

Napokon pobeda za Magic i to protiv jednako raspalih Pistonsa. Nikola je pružio napokon jednu dobru partiju, nakon što se dosta mučio u prošlim utakmicama. Dobar u napadu, imao je odličan šut. Odlično je širio reket, pogotovo kada je igrao Bobi, te je stavio i 2 trojke. Magic je napokon pored neke ekipe izgledao dobro, a samim time je i Nikola napokon odigrao pristojnu utakmicu.

Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports

4 Nikola Mirotić

27min 16p 5s 2a

Iako je Wade bio u ekipi Nikola je odigrao vrlo dobar meč. U totalnoj dominaciji protiv Magica, gde su ih rastavili na delove Nikola ih je izrešetao izvana. Pogodio je 3 trojke, imao solidan šut i uzeo pri tome i 5 skokova. Magic ovu utakmicu jednostavo nije bio dorastao protivnik i Bullsi su to iskoristili, a Nikola je ubeležio vrlo dobar meč.

5 Boban Marjanović

21min  14p 11s 3blk

Bobi je pred kraj sezone postao vrlo čest gost kod nas u Top5. Stan mu je opet dao 20-ak minuta i Bobi je još jednom bio među boljim igračima u ekipi. Na zadnje 2 utakmice je imao identičnu statistiku, 14 poena dok je u jednoj imao 10 skokova, a protiv Magica 11. Polepio je i 3 blokade i opet dominirao pod oba obruča. Nadamo se samo da je Stan dovoljno vidio pred kraj ove sezone i da će malo drugačije postupati iduće.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*