Westbrook je isti kao ja!

Videli smo sinoć kako je Big O rekao puno lepih stvari o Westu, no još je jedna bivša NBA zvezda bila puna hvale za sjajnog beka Thundera. Allen Iverson, The Answer je u jednom intervjuju bio pitan tko ga najviše podseća na njega iz današanje NBA lige. -” Kada je u pitanju srce, bez razmišljanja, Russell Westbrook.”-

Iako su njih dvojica zapravo različit tip igrača puno toga im je zajedničko. Glad za pobedom, želja i volja, te borba za svoju ekipu su stvari koje obojica poseduju. Isto tako iako imaju različit tip igre niti jedan se nije bojao uzeti težak šut i preuzeti odgovornost. Iako je u nekim situacijama (pogotovo kod West) šut možda i nije najbolja odluka, treba se diviti igračima koji imaju samouzdanje i hrabrost da upute šut kada se utakmica lomi.

Obojica su bili alfa i omega svojih ekipa, Allen je čak svoje Sixerse uveo u veliko finale, s ekipom za koju se baš i ne može reći da je bila preterano jaka. Mutombo je bio praktiči jedini igrač vredan spomena. Za Westa i Thundere tek predstoji playoff, a iako ne verujemo da mogu do velikog finala, samo 6. mesto Zapada je veliki uspeh za ovakvu ekipu. Ipak su se morali oporavljati od šoka zvanog Kevin Durant, a West je savršeno preuzeo ulogu vođe i prvog igrača ekipe.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*