Zvezda na tronu!

Ekipa Crvene Zvezde je zasluženo uzela titulu ABA lige. Suvereno su prošli ligom sa samo jednim porazom u regularnom delu od Partizana, te na kraju sa 3-0 u seriji došli do pobede protiv Cedevite. Hrvati su odlična ekipa no u ove tri utakmice nisu imali niti malo šanse protiv razigrane Zvezde. Nesretno su ispali u Euroligi, izgubivši u ključnoj utakmici protiv Darusafake i sada su sve okrenuli prema osvajanju ABA lige kako bi i iduće sezone mogli igrati najjaču europsku ligu.

Prva utakmica je bilo još i naneizvesnija, prva četvrtina je otišla debelo na stranu Cedevite, a Zvezda je tek koncem druge četvrtine preuzela konce utakmice. Na kraju su odličnom obranom i presingom došli do velikog vodstva i dobili prvu utakmicu sa 81-66. Jenkins je zabio 20 poena uz odličan šut, a Kuzmić i Walters su ubacili svaki po 14 koševa. Kod Cedevite Tomas je završio na 14 poena, a James i Bilan su bili na 12 poena.

Druga utakmica je bila od početka jednosmerna ulica. Zvezda je vrlo rano odličnom obranom i trojkama preuzela inicijativu. Odličan je bio Mitrović koje je Cedevita puštala i zabio je u drugoj četvrtini 8 poena bez promašaja, dok je tačku na i stavio Gudurić prvo trojkom za kraj prve, a potom i trojkom sa 8 metara za kraj druge četvrtine. Vratio se i Boatright no sredinom 3. četvrtine ponovo je istegnuo mišić i nažalost serija za njeg je bila završena. Nakon toga Zvezda je samo odrađivala posao i došla do 84-73. Cedevita je na kraju samo ublažila poraz iako je bilo i preko 20 razlike u zadnjoj dionici. Najbolji je bio opet Jenkins sa 16 poena, a Wolters je ubacio 14. Kod Cede Bilan 12, a James je stao na 11 poena.

Zadnja utakmica je bila prva u Zagrebu,a naporan raspored je imao dosta uticaja na igrače, pogotovo Cedevitine. Odličnom obranom i sjajnim rotacijama nisu dali disati igračima Cedevite. Stalno su bili na ruci kod šuta, a seriju su napravili krajem druge četvrtine kada je Cedevita zbog sjajnog presinga izgubila 4 lopte. Simonović je ubacio i trojku, a ulaskom Mitrović ipak se Cedevita vraća. No odličnim i snažnim ulaskom u drugo poluvreme Zvezda rešava utakmicu i do kraja je bilo samo odrađivanje posla.

MVP serije je bio Jenkins koji je bio najbolji pojedinac u prve 2 utakmice, a u trećoj je stavio ključne šuteve posle poluvremena. Nisu ga nikako mogli zadržati, bilo da je šutirao ili ulazio pod koše. Iznenadio je i Wolters koji je odlično odigrao sve tri utakmice i dostojno zamenio Jovića. Lazić je naravno bio na visini zadatka što se tiče borbe i šuta, a Thompson je iznenadio u zadnjoj utakmici kad je bio najbolji strelac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*