KAT rekorder!

Karl Anthony Towns je prošle godine jednoglasno proglašen za Rookiea godine. Imao je sjajnu sezonu i već kao rookie je postao glavni igrač Wolvesa. Svi smo videli Duncanovog naslednika u Townsu. Mogao je sve raditi na terenu, pravi prototip modernog centra. Ove godine je bio još i bolji. Od Lavineove povrede preuzeo je konce ekipe i čim se Thibs odlučio da on bude prva opcija u napadu, a ne Wiggins, dominirao je. U februaru je samo 2 puta išao ispod 20 poena, a ostvario je i 15 double double učinaka, 9 zaredom sa nekim neverovatnim brojkama. Rocketsima je zabio 37 poena uz neverovatnih 22 skoka, a isto je zabio i Netsima i Clippersima uz po 12 i 13 skokova.

Na kraju sezone je završio na prosecima od 25,1 poen i 12,3 skoka te je postao najmlađi igrač ikada koji je imao prosečno barem 25 poena i 12 skokova. Uspeo je to da uradi sa samo 21 godinom. “Skinio” je rekord Ricka Barrya koji je bio nešt stariji od njega kada mu je to pošlo za rukom. No, rekordi za Townsa tu ne staju. Postao je i prvi igrač koji je zabio 2000 poena, imao 1000 skokova i ubacio najmanje 100 trojki u sezoni.

Neverovatan potencijal se krije u ovom momku. Thibs je nadamo se to prepoznao i verujemo da će iduće sezone dati ključeve ekipe u ruke ovom momku. On bi defitinivno trebao biti prva opcija u napadu, kada ga krene jednostavno ga je nemoguće čuvati. Dosta je vremena proveo u seni i Wigginsa i Lavinea ove sezone i to za Wolvese na kraju nije ispalo dobro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*