Lebron vs George: Sudar divova!

Mandatory Credit: David Richard-USA TODAY Sports

Napokon smo dočekali i taj dan. Kreće playoff i odmah poslastica na početku. Cleveland Cavsi protiv Indiana Pacersa. Cavsi su završili sezonu u dosta lošoj formi, neverovatno su izgubili neke utakmice i izgubili su prvo mesto Istoka. S druge strane Pacersi su baš na kraju sezone porasli u formi i suvereno dobili gotovo sve utakmice i osigurali playoff. Najbolji u toj seriji je bio Paul George, a večeras nas očekuje spektakularan dvoboj s Lebronom Jamesom.

Njih dvojica imaju sjajne duele još od playoffa 2013. godine kada je Lebron bio u dresu Heata. Tada su Pacersi bili strašno jaki, igrali su odličnu obranu pod Vogelom, bili sjajni kolektiv. Iskakali su Granger koji je bio na vrhuncu forme, te George koji je tek bio zvezda u usponu. U regularnoj sezoni Pacers su dobili 2 utakmice, a izgubili su samo jednu. Došao je playoff na red i finale Istoka. Nakon sjajnih 7 utakmica na kraju su slavili Lebron i Miami iako su Pacersi pružili odličan otpor.

Iduća sezona nam je donela još jedan susret u finalu konferencije, no ovaj puta su Cavsi prošli dalje u 6 utakmica. Nakon što su prvu izgubili dobili su iduće 3, te na kraju dovršili posao u 6. utakmici. Za razliku od 2012/13 sezone ovaj puta su izgubili veliko finale od Spursa sa 4-1.

Iduća sezone Georgea nije bilo zbog strašne povrede koju je doživio na pripremama sa Američkom reprezentacijom, no 2015/16 se vratio još jači. Lebron je prešao u Cavse no dueli između njih dvojice su se nastavili. Ovaj puta nisu igrali u playoffu, jer su Pacersi ispali u prvom krugu od Raptorsa, no igrali su zato 4 puta u regularnoj sezoni. Cavsi su dobili 3 utakmice, a jedinu u kojoj je Lebron odmarao otišla je na stranu Pacersa. PG je u toj utakmici ostvario 29 poena i po 5 skokova i asista.

I na kraju u ovoj sezoni već nas u prvom krugu očekuje ovaj duel. U regularnoj sezoni je bilo 3-1 za Cavse, s tim da su Pacersi uzeli tu pobedu kada nije bilo Lebrona. PG je ekplodirao u jednoj utakmici kada je nakrcao čak 43 poena Cavsima no to nije bilo dovoljno za pobedu.

Dvoboji ove dvojica sjajnih igrača uvek odišu sjajnim potezima. Uvek igraju do krajnjih granica tako da trenutna forma u ovakvom duelu ništa ne znači. Obojica kreću od nule i sigurni smo kako će obojica pružiti sve od sebe i da će meč vrviti atraktivnim potezima.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone: Indiana Pacers - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*