Jednog teraju, drugi isfrustriran

Twitter, Bleacher Report

Sinoć je predsednik New York Knicksa nakon dugo vremena stao pred novinare. Goruća tema je bila sudbina najboljeg igrača Knicksa Carmela Anthonya. Njih dvojica su u sukobu već duže vreme. Od početka sezone se videlo da je nešto “trulo” u Velikoj Jabuci. Melo i ostali igrači su više puta kritizirali trenera Hornaceka, koji je očito sve radio po uputama Zen Mastera. Tako da se te kritike mogu direktno usmeriti na Phila. Osim toga krizitiran je i od strane novinara i analitičara za loše poteze, kao npr. dovođenje Joakima Noaha na ogroman ugovor (bilo kakav ugovor osim minimalca za njega je u ovom trenutku previše).

Na pitanje vidi li Mela iduće sezone u Knicksima Phil je bez okolišanja odgovorio ne. -“Nismo bili u stanju pobediti s njim na parketu. Mislim da Knicksi i Melo idu u različitim smerovima i da će njegov talent biti korisniji negde drugde. Možda negde gde bi se mogao boriti za naslov. Trenutno nam trebaju aktivni igrači, oni koji svaku akciju mogu igrati i obranu i napad. To je bitno za nas.”- izjavio je Zen Master.

Prošle godine je također bila priča oko Melovog odlaska. On ima u svojem ugovor no trade klauzulu, što znači da praktički može birati klub u koji želi ići. Phil je održao sastanak s njim prošle godine i Melo je hteo ostati. -“Odlučio je da ostane. Napravili smo tim za koji smo mislili da može nešto napraviti. Tokom sezone smo pričali o njegovom tradeu, no te stvari nisu bile za javnost. Nažalost dospele su u medije i zbog toga mi je žao. No, svaka čast Melu kako se držao u toj situaciji.”

Pitali su Phila da li je pričao s Melom oko njegove klauzule, tj hoće li ju aktivirati ako mu se ne svidi ekipa u koju je tradean. -” Zasad nismo o tome pričali. Razgovarali smo samo o tome kako bi bilo najbolje za obe strane.”- rekao je Jackson. Mislimo da je i vreme za neke promene u Knicksima. Nakon još jedne poražavajuće sezone Phil mora reagirati. Melo je već u godinama i sigurno želi osvojiti naslov prije kraja karijere. Ukoliko nađu zajednički jezik i neki tim u kojem bi Melo bio konkurentan za prste, sigurni smo da će neki posao biti obavljen.

Melo na sve ovo nije ostao dužan. Bio je aktivan na društvenim mrežama, te je objavio zanimljivu sliku na Twitteru. Pitamo se samo što mu to znači??

No, nije Melo jedini problem. Ni perspektivni centar Knicksa, Kristaps Porzingis, nije zadovoljan sezonom, niti atmosferom u ekipi. Isfrustriran ovom situacijom Porzingis se nije pojavio na finalnom eventu, pred zatvaranje ove sezone. Da li je ovo najava velike krize u ‘velikoj jabuci’. Cinjenica da je podrzao Melov post, dodatno podgrejava stvar:

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Krilo Knicksa na izlaznim vratima? - Ostatak Sveta
  2. Neki novi Knicksi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*